12/12/2006 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOS) Danimarka’dan LBL, Almanya’dan LSVD adlı eşcinsel örgütlerin danışmanlık statüsü almasını kabul etti.

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOS) Danimarka’dan LBL, Almanya’dan LSVD adlı eşcinsel örgütlerin danışmanlık statüsü almasını kabul etti. Bu statüyle birlikte Birleşmiş Milletler’de daha çok eşcinselin sesi duyulacak.

KAOS GL

İsmail Alacaoğlu

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOS) 11 Aralık Pazartesi günü verdiği kararla Danimarka’dan LBL, Almanya’dan LSVD adlı eşcinsel örgütlerinin danışmanlık statüsü almasını kabul etti.

ECOSOS tarafından garanti edilen bu danışmanlık statüsü Birleşmiş Milletler’e (BM) girmek, burada çalışmalara katılmak ve örgütlere kendi adlarına konuşma hakkını veriyor. Bu statü şimdiye dek yalnızca Avustralya’dan Lezbiyen Aktivistler Koalisyonu’na verilmişti.

ILGA yöneticisi Rosanna Flamer Caldera eşcinsel hareket için çok önemli bir karar olduğunu söylediği açıklamasında ‘Bu tarihi karar Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nde Norveç tarafından yapılan bildiriyi de takip etmiştir’ dedi.

ILGA-Avrupa yöneticisi Patricia Prendiville bu yeni statünün, cinsel kimlikleri ve yönelimleri yüzünden ayrıma maruz kalan insanlar adına konuşmak için bir şans olduğunu belirterek "Bu karar, 10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları Günü’nü takip eden bir günde eşcinsellerin insan hakları konusunda alınabilinecek en iyi karar. Umuyoruz bu kararı, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine yönelik ayrımcılık konusunun kabulü ile BM düzeyinde köklü bir değişiklik takip eder" dedi.

ECOSOS, 2007 yılında yedi eşcinsel örgütün başvurusunu değerlendirmeye alacak.

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam