11/01/2007 | Yazar: Kaos GL

Londra'da, İngiliz Parlamento binası önünde toplanan, Hıristiyan ve Müslümanlar, ellerindeki fenerlerle parlamentodakilerin dikkatini çekmeye çalıştı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığını eylemde, Nisan ayında yürürlüğe girecek olan eşcinselleri ayrımcılıktan korumak amacıyla hazırlanan "Cinsel Yönelim Düzenlemeleri"nin iptal edilmesi istendi.

Londra'da, İngiliz Parlamento binası önünde toplanan, Hıristiyan ve Müslümanlar, ellerindeki fenerlerle parlamentodakilerin dikkatini çekmeye çalıştı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığını eylemde, Nisan ayında yürürlüğe girecek olan eşcinselleri ayrımcılıktan korumak amacıyla hazırlanan "Cinsel Yönelim Düzenlemeleri"nin iptal edilmesi istendi.

KAOS GL

Londra'da çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu protestocular, İngiliz Parlamentosu önünde toplanarak, eşcinsel haklarına düzenleme getiren yeni yasayı protesto etti. Eyleme Müslümanlar da destek verdi.

Nisan ayında yürürlüğe girmesi planlanan ve eşcinselleri ayrımcılıktan korumak amacıyla hazırlanan "Cinsel Yönelim Düzenlemeleri"nin iptal edilmesini isteyen grup, ellerindeki fenerlerle parlamentodakilerin dikkatini çekmeye çalıştı. Yeni yasalarla, özellikle eşcinsellerin iş yaşamında ve özel yaşamlarında karşılarına çıkan ayrımcı tutumların engellenmesi amaçlanarak, eşcinsel olduğu için işe alınmayan, işten atılan ya da ev kiralayamayanlar, bu yasalarla mahkemeye başvurarak, haklarını arayabilecek.

Ancak yasaya karşı çıkanlar, yasaların bunlarla sınırlı olmadığını, dini inanç, ibadet ve özgürlüklerin bu yasalarla kısıtlanacağını, eşcinselliğin bu şekilde desteklenerek, gelişmesine yardımcı olunduğunu ifade ediliyor. Hıristiyan toplum, özellikle eşcinsellik ile ilgili bilgilerin yeni yasal düzenlemeyle, okul kitaplarına girecek olmasından ve rahiplerin, yeni yasalardan sonra eşcinselleri kutsamasına olanak sağlamasından endişe ederek, rahatsız olduğunu dile getiriyor.

Eyleme katılan bir Müslüman, yeni yasaların doğal olmadığını, tüm dinlere karşı olduğunu söyleyerek, bunu protesto etmek için eyleme katıldığını kaydetti. Eyleme 2 çocuğu ve eşi ile katılan Hıristiyan bir kadın ise çocuklarına okullarda eşcinselliğin de öğretilebilecek olmasından kaygı duyarak, "Başkalarının farklı görüşleri olabilir. Bu onların seçimi. Çocuklarım henüz çok küçük. Yaşam tarzlarına ve nasıl yaşayacaklarına karar verebilecek durumda değiller. Daha sonra, yetişkin olduklarında bu olmalı. Bu tarz yaşamların okullarda öğretilecek olmasını yanlış buluyorum" dedi.

Birçok ailenin, çocukları ile katıldığı eylemde protestocular, ellerinde pankartlarla, ilahiler söyleyerek ve "’Cinsel Yönelim Düzenlemeleri'ne Hayır" şeklinde sloganlar atarak, eşcinsel yasalarına tepki gösterdi. Zaman zaman bazı eşcinsel hakları savunucularının grubun karşısına çıktığı, ancak polisin bu kişileri hemen uzaklaştırdığı görüldü.

Protestoya Musevi, Hıristiyan ve Müslümanların birlikte katılacağı açıklanmasına rağmen, eylemden önce eşcinsel hakları yasasına tepkilerini dile getirmiş olan Musevilerin, eyleme katılmaması dikkat çekti.

İngiltere'de yürürlüğe girecek olan yeni yasayla eşcinsellere şu haklar verilecek:

- Mal ve hizmet dağıtımında cinsel tercihe bakılmaz.

- Cinsel yönelimlerinden ötürü okullarda hiçbir öğrenciye ayrım uygulanamaz.

- Ticari faaliyete mensup kiliseler gey gruplara kiralanabilir. Bu konudaki itirazlar kabul edilmez.

- 25’ten fazla üyesi olan özel kulüpler ve derneklerde de ayırım uygulanamaz.


Kaynak: İHA, 10 Ocak 2007


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam