20/12/2011 | Yazar: Kaos GL

Londra’da düzenlenen ’eşcinselliğin tedavi edilmesine’ yönelik bir konferans, eşcinsel, biseksüel ve transeksüeller ile ilgili önyargılar ve ayrımcılığın yayılmasına da neden olduğu için doktorlarca eleştirildi.

Eşcinselliğin "Tedavisi" Konferansına Tepki Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Londra’da düzenlenen ’eşcinselliğin tedavi edilmesine’ yönelik bir konferans, doktorlarca eleştirildi.

’Anglikan Ana Akımı’ adlı bir kilise grubu tarafından düzenlenen etkinlikte "psikolog" Joseph Nicolosi de yer alıyor.

Joseph Nicolosi, çok sayıda kişinin “heteroseksüel olmasına” yardımcı olduğunu söylüyor. Nicolosi, insanlara kendi ifadesiyle "heteroseksüel potansiyellerini 25 yıl boyunca artırabilmeleri" konusunda “yardımcı” olduğunu söylüyor.

Nicolosi, uyguladığı “tedavinin” erkek eşcinseller arasında başarı oranının üçte iki olduğunu söylüyor. Kadın eşcinsellerle ilgili bir bilgi de maalesef yok.
 
Amerikan Psikiyatri Derneği 1973’te, Dünya Sağlık Örgütü ise 1990 yılında eşcinselliği hastalık kategorisinden çıkartmıştı. Ayrıca İngiltere Kilisesi, bu türden terapileri desteklemediğini açıklamıştı.

İngiltere Kraliyet Psikiyatristler Koleji (The Royal College of Psychiatrists) ise iddia edilen bu “tedavinin” işe yaradığı konusunda elde bir bilimsel kanıt bulunmadığını söylüyor. Kuruluş ayrıca bu “tedavinin” kişiler üzerinde önemli ölçüde gerilim de yarattığını, söylüyor.

Kraliyet Psikiyatristler Koleji’ne göre bu yaklaşım, eşcinsel, biseksüel ve transeksüeller ile ilgili önyargılar ve ayrımcılığın yayılmasına da neden oluyor.
 
Utah Üniversitesi profesörlerinden Lisa Diamond, yaptığı bir açıklamada Dr. Joseph Nicolosi’nin kurmuş olduğu Ulusal Homoseksüellik Araştırma ve Terapi Derneği NARTH’ın kendi bilimsel verilerini maksatlı olarak çarpıttığını ifade etmiş, Nicolosi’yi sert bir dille uyarmıştır. Dr. Diamond, market edilen bu sözde terapilerin zararlı olduğunu savunur. Yine Nicalosi’nin akademik kimliği kullanarak sahte bilim desteği pazarladığını söylemiştir. http://www.youtube.com/watch?v=64A2HrvYdYQ

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam