06/07/2011 | Yazar: Kaos GL

Hindistan’da yasal olmasına rağmen Sağlık Bakanı Azad, AIDS Konferansında eşcinselliğin ‘hastalık’ olduğunu ve kalkınmış ülkelerden yayıldığını söyledi.

Eşcinsellik Batı’dan Yayıla Yayıla Hindistan’a Ulaştı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hindistan’da yasal olmasına rağmen Sağlık Bakanı Azad, AIDS Konferansında eşcinselliğin "hastalık" olduğunu ve kalkınmış ülkelerden yayıldığını söyledi.
Hindistan Sağlık Bakanı Gulam Nabi Azad, Delhi’de katıldığı AIDS konulu bir konferanstaki konuşmasında eşcinselliği “hızla yayılan bir hastalık” olarak niteledi. Eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf gibi ne söylediğinin farkında olduğu anlaşılan Hindistan Sağlık Bakanı, konuşmasının devamında eşcinsel ilişkinin daha çok kalkınmış ülkelerde görüldüğünü anlattı ve “ne yazık ki ülkemize de ulaştı” diyecek kadar ileri gitti.
 
Eşcinsel hakları savunucuları ise Gulam Nabi Azad’ı hem bu sözleri hem de aynı konuşmadaki eşcinsel ilişkinin insan doğasına ters olduğu yönündeki açıklaması nedeniyle eleştirdi. BBC’nin hbaerine göre, Birleşmiş Milletler’in sağlık konularındaki özel raportörü Anand Grover de bakanın sözleri karşısında suskun kalmadı ve bu konumdaki birinden bu sözlerin duyulmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi.
 
Hindistan’da 2009’a kadar suç kabul edilen eşcinsel ilişki, bu tarihten sonra yasal ilan edilmişti. O sırada gerek Hindistan’da gerek uluslararası ölçekte eşcinseller ve insan hakları savunucuları tarafından memnuniyetle karşılanan bu kararın eşcinselleri koruyacağı düşünülmüştü. Ancak Hindistan Sağlık Bakanı’nın sözleri, HIV virüsü bulaşmış eşcinsel erkeklerin oranının yüzde 8 olduğu tahmin edilen ülkede bu yöndeki beklentilerin iyimser olduğunu gösteriyor.
 
“Eşcinseller Müslüman ya da Pakistanlı olmayı hak etmiyorlar”
Hindistan Sağlık Bakanının yaklaşımının bir benzeri de önceki günlerde komşu Pakistan’da görüldü. Aynı zihniyet ile tepki gösteren Pakistanlı İslamcı politikacı ve din adamları, “eşcinsellere ABD desteği” bahanesiyle başkentte protesto düzenlediler.
 
Aralarında ülkenin en büyük islamcı partisi Cemaati İslami liderinin de bulunduğu grup, eşcinsel haklarını destekleyen bir toplantı düzenledikleri için başkent İslamabad’da ABD Büyükelçiliği’ni protesto ettiler. Grup, ABD Büyükelçiliği’ndeki toplantıyı “kültürel terörizm” diye niteleyerek, toplantının ABD’nin insansız uçaklarla düzenlediği saldırılardan sonra Pakistan’a yönelik en büyük saldırı olduğunu savundu .
 
Grubun yaptığı açıklamada, eşcinseller “sosyal çöplük ve toplumun belası” olarak adlandırıldı ve “Müslüman ya da Pakistanlı olmayı hak etmiyorlar, ABD’nin destek ve koruması Pakistan’a yönelik en büyük sosyal ve kültürel terörizmdir” denildi . Grup, toplantıya katılanların tutuklanmasını da istedi.
 
ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, 26 Haziran’da ABD Maslahatgüzarı Richard Hoagland’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantının eşcinsel haklarını desteklemek amacıyla yapıldığı bildirilmişti. 75 kişinin katıldığı toplantıda Pakistan eşcinsel örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu öğrenildi.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam