02/04/2008 | Yazar: Kaos GL

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 27 Mart'ta düzenlenen Endonezya Dinler ve Barış Konferansı'ndan "Eşcinsellik İslam'da caizdir" fetvası çıktı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 27 Mart'ta düzenlenen Endonezya Dinler ve Barış Konferansı'ndan "Eşcinsellik İslam'da caizdir" fetvası çıktı. Hucurat Suresi'ni esas alan İslam uzmanları "Eşcinsellik Allah'tan geliyor, doğaldır" dediler.

Endonezya içinden ve dışından pek çok İslam uzmanının katıldığı toplantıda konuşan ilahiyat akademisyeni Dr. Siti Musdah Mulia, Kuran'daki Hucurat Suresi'ni esas aldığını ve eşcinselliğin yalnızca şehvetten kaynaklanmadığını vurgulayarak, "Eşcinselliğin Allah'tan geldiğinin, doğal olduğunun göz önüne alınması gerekir. Allah'ın gözünde insanlar dindarlıklarına göre değerlendirilirler" dedi. Pek çok katılımcı da bu görüşe destek verdi.

Prof. Dr. Beyza Bilgin: "Nisa Suresi'nde kadın kadına ve erkek erkeğe her türlü fuhuş kötüleniyor ve cezalandırılıyor. Asıl olan, insanın insana onurunu koruyacak şekilde davranmasıdır. İnancın heteroseksüeli, eşcinseli olmaz."

PEKİ SİTİ MUSDAH MULİA KİMDİR?

İslami Syarif Hidayatullah üniversitesinden İslami siyasal düşüncenin alanında bir doktora derecesini elde eden ilk kadın oldu. 1999'da, Amerika tarafından desteklenen Indonesian Institute of Sciences tarafından profesörlük ünvanı verilen yine ilk kadın oldu.

İslam üzerine yaptığı ve yazdığı kitaplarla büyük tartışmalara neden olan Siti Musdah Mulia, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı övgülerle radikal islamcıların hedefi haline geldi.İslamda kadınlar ve ibadetler ile ilgili yaptığı reformist çalışmalar oldukça tenkit edildi.

Geçen ay ABD Dışişleri Bakanı Rice'nin önerisiyle kadınlara verilen "Uluslararası cesaret ödülü" aldı. Ödül için Amerika'ya davet edilen Mulia, ABD Dışişleri Bakanlığı binasında 9 kadınla beraber ödülünü teslim aldı. Mulia, (Muslimat NU) Muslimat Nahdlatul Ullama'nın kürsü başkanıdır. Hararetli bir dinde reform savunucusudur.



Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam