22/04/2013 | Yazar: Kaos GL

Amerika’nın kuzeybatı eyaletlerinden Montana’da eşcinsel ilişkileri suç olarak değerlendiren yasa yürürlükten kaldırıldı.

Eşcinsellik Montana’da Artık Suç Değil Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Amerika’nın kuzeybatı eyaletlerinden Montana’da eşcinsel ilişkileri suç olarak değerlendiren yasa yürürlükten kaldırıldı. 1997 yılında pek çok oyla kabul edilmiş olan yasaya (Senate Bill 107) göre, eşcinsel ilişkiler 10 yıl hapis ve 50,000 dolarlık hapis cezası ile cezalandırabiliyordu. Yasanın iptaline kadar uygulanan ceza sistemi sivil haklar savunucuları, milletvekilleri ve eşcinsellerin büyük tepkisiyle karşılaştı.
 
Montana İnsan Hakları Ağı’ndan Jamee Greer, 30-40 yıl sonrasındaki yeni neslin geriye dönüp baktığında böyle bir durumun tartışma konusu olduğuna bile inanamayacaklarını dile getirdi.
 

Yasanın yürürlükten kaldırılması amacıyla yapılan çalışmalar ilk olarak 1991 yılında başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Tüzüğün kaldırılmasına dair atılan adımların 1997 yılında da reddedilmesinin ardından Vali Steve Bullock, 18 Nisan 2013 tarihinde, tüzüğü yürürlükten kaldıran tasarıyı imzaladı. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam