16/05/2013 | Yazar: Kaos GL

LGBT hareketinin yürüttüğü eşit evlilik ve cinsel vatandaşlık konuları Mary Bernstein ve Nancy Naples’in tartışmalarıyla Homofobi Karşıtı Buluşma’da ele alınacak.

LGBT hareketinin yürüttüğü eşit evlilik ve cinsel vatandaşlık konuları Mary Bernstein ve Nancy Naples’in tartışmalarıyla Homofobi Karşıtı Buluşma’da ele alınacak.
 
VIII. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın (HKB) ikinci gününde (18 Mayıs Cumartesi), Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) gerçekleşecek konferans, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Sibel Yardımcı’nın moderasyonu ile 15:00–16:30 saatlerinde olacak.
“ABD’deki LGBT Hareketinin Yürüttüğü Evlilik Tartışmaları”
Homofobi Karşıtı Buluşma’ya katılmak için Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) gelen ilk konuşmacı Connecticut Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Mary Bernstein olacak.
 
Connecticut Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Mary Bernstein’ın HKB’de yapacağı konuşmanın çerçevesi şöyle:
 
“Ankara’da yapacağım konuşmamda, ABD’deki LGBT toplumu ve hareketleri arasındaki içinden çıkılamayan ve çekişmeli evlilik tartışmalarını ele alacağım. LGBT karşıtı gruplar, kadın ve erkek arasına sıkıştırdıkları evliliği dışarıya kapatmanın gayretini verirken, gey ve lezbiyen aktivistler de eşcinsel evliliklerinin sosyal sonuçlarını ve akıbetini tartışıyorlar soluk almadan. LGBT hareketinin evliliğe karşı katmanlı tepkisini keşfedip tartışırken, LGBT aktivistlerinin eşcinsel evliliklerine dair “queer kimlik ve topluluğunun sonu” olduğu kehanetlerini de tartışmaya açmayı planlıyorum.”
 
“Cinsel Vatandaşlık ve Üreme Hakları: Feminist ve Queer Yaklaşımlar Arasında Diyalog Yaratmak”
Connecticut Üniversitesi Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Çalışmaları Bölümü Direktörü Nancy Naples ise “Cinsel Vatandaşlık ve Üreme Hakları: Feminist ve Queer Yaklaşımlar Arasında Diyalog Yaratmak” başlığı ile konuşacak.
 
“Konuşmamda, geylerin ve heteroseksüel çiftlerin, uluslararası ticari taşıyıcı anneliği savunma yoluyla cinsel vatandaşlık hak talebine getirdikleri çelişkileri tartışmayı planlıyorum. Cinsel üremenin imkânlarına sahip kişilerin, bedensel işçiliğine sahip çıkma imkanı olanlara kıyasla daha az kaynağa ve dolayısıyla daha az seçeneğe sahip kadınlar olduğu bir dünyada, bu kolonyalist ve kapitalist siyasi talebi nasıl yorumlayacağız? Bu ulusaşırı ticari taşıyıcı annelik sorununa postkolonyal feminist bir gözle bakarak, cinsel vatandaşlık kavramına sosyal bağlamda adaletli bir yaklaşımın sınırlarını ve imkânlarını gündeme getirmeyi istiyorum. Ulusaşırı siyasetler, ekonomik küreselleşmenin ve postkolonyal ticari sıralama içeriğinin değiştiğini göz önünde bulundurursak, bunun aynı zamanda yeni bir kesişimli çalışma yöntemi oluşturacağını düşünüyorum.”
 
17-18 Mayıs’ta, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek VIII. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma programı antihomofobi.org sitesinden takip edilebilir.

Etiketler: yaşam
İstihdam