17/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Equal Rights Association – Eşit Haklar Derneği (ERA) Sırbistan Parlamentosu’nda 15 Eylül 2015 tarihinde resmi olarak kuruldu. Derneğin Yönetim Kurulu’nda Kaos GL’den Ezgi Koçak yer alıyor.

Eşit Haklar Derneği, Sırbistan Parlamentosu’nda kuruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Equal Rights Association – Eşit Haklar Derneği (ERA) Sırbistan Parlamentosu’nda 15 Eylül 2015 tarihinde resmi olarak kuruldu. Derneğin Yönetim Kurulu’nda Kaos GL’den Ezgi Koçak yer alıyor.

Batı Balkanlar ve Türkiye’den 7 ülkenin LGBTİ örgütleri Bölgesel Ağ Derneği’ni kurmak için 18-26 Temmuz tarihlerinde Belgrad’da buluşmalarının ardından 15 Eylül’de bir araya gelen katılımcılar arasında Türkiye’den Pembe Hayat, Kaos GL, SPoD ve LİSTAG bulunuyor.  ERA’nın kuruluşu 25 kurucu üyenin, derneğin tüzüğünü ve amaçlarını onaylamasıyla birlikte, 15 Eylül tarihinde Sırbistan Parlamentosun’da gerçekleşti.

Dernek AB’ye entegrasyon sürecinde çalışacak

Derneğin amacı, AB entegrasyon sürecinde bölgedeki ülkelerin LGBTİ İnsan Hakları meselelerine odaklanarak, müzakere başlıklarının her birinde cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, cinsiyet ifadesi ve seks karakteristikleri temelli ayrımcılık konularını gündemleştirmek olacak. Aynı zamanda Avrupa Konseyi, AGİT, Avrupa Temel Haklar Ajansı gibi uluslararası paydaşlar ve kurumlarla savunuculuk faaliyetleri yürütecek. ILGA Europe ve Transgender Europe’un da bölgesel ağın kuruluş aşamasında gözlem ve destek sundukları ERA Balkanlar ve Türkiye’de LGBTİ meselelerini daha fazla görünür kılınması ve pozitif değişim için çaba gösterecek.

Kaos GL’den Ezgi Koçak Yönetim Kurulu'na seçildi

Derneğin Yönetim Kurulu üyeliğine Kaos GL’den Ezgi Koçak seçildi.

15 Eylül 2015 itibari ile resmi olarak kaydı yaptırılıp tüzel kişilik kazanan derneğin ismi Balkanlar ve Türkiye Bölgesi Eşit Haklar Derneği; kısa adıyla Eşit Haklar Derneği (ERA- Equal Rights Association) olarak belirlendi. Merkezinin Belgrad’ta olacağı bölgesel ağın tüzel kişilik olarak çalışmalarına Ekim 2015 itibariyle başlaması planlanıyor.

Türkiye’den Pembe Hayat, Kaos GL, LİSTAG ve SPoD derneklerinin dâhil olduğu ağ birinci yılında kapasite güçlendirme ve ağa daha fazla üye LGBTİ örgütü dahil etme çalışmaları yürütecek.

ERA’nın 4 yıllık stratejik planının da çıkarıldığı 1 haftalık kuruluş toplantısında örgütün bölgede barışın elçisi olması hedefleniyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam