18/03/2021 | Yazar: Kaos GL

ALİKEV tarafından Ali İsmail’in 27’nci doğum gününde düzenlenen çevrimiçi etkinliklerden ilki “Ayrımcılık Karşıtı Atölye: Toplumsal Cinsiyet” Umut Güven’in katılımıyla gerçekleşti.

“Eşit ve adil bir dünya için mücadele etmek hepimizin sorumluluğu” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ali İsmail Korkmaz’ın “düşlerindeki özgür dünya” için yola çıkan ALİKEV, 27’nci doğum gününde Ali İsmail’i çevrimiçi etkinlikler ile andı. 15-20 Mart haftası boyunca devam edecek olan etkinliklerden ilki Umut Güven’in katılımıyla gerçekleşti.

Grup çalışmaları ve aktiviteler eşliğinde dört saat süren atölyede, daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir yaşam için toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılıkla mücadele ve LGBTİ+ hakları konuşuldu.

“Eşit ve adil bir toplumsal örgütlenme var olduğunda, şiddet ve ayrımcılığın azaldığını göreceğiz.”

Toplumsal cinsiyet ve LGBTİ+ temel kavramların tartışılmasıyla başlayan atölye, egzersizler eşliğinde ayrımcılıkla mücadele yöntemlerinin konuşulmasıyla devam etti. Güven, ayrımcılığın toplumsal yapıyla ilişkisine şu sözlerle değindi:

“Eşit ve adil bir toplumsal örgütlenmenin var olduğu durumlarda önyargıdan söz etmek yine mümkün olabilir fakat ayrımcılık ve buna bağlı olarak ortaya çıkan çeşitli şiddet davranışları azalacaktır. Bir toplumda güç ilişkileri ne kadar asimetrikse ve hiyerarşik örgütlenme, adaletsizlik ne kadar baskınsa; önyargı ve ayrımcılık o ölçüde kendini gösterir. Eşit ve adil bir dünya için mücadele etmek hepimizin sorumluluğu.”

Katılımcıların da, LGBTİ+ hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışma deneyimlerini aktarmalarının ardından atölye sona erdi. 


Etiketler: yaşam
İstihdam