26/03/2010 | Yazar: Birlik Ateş

ABD'de düzenlenecek olan "Herkes İçin Tam Federal Eşitlik" konferansın hazırlık toplantısı yapıldı.

Eşitlik Mücadelesinde Köprülerin İnşası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD'de düzenlenecek olan "Herkes İçin Tam Federal Eşitlik" konferansın hazırlık toplantısı yapıldı. Birol Dinçel, ABD'deki LGBT'lerin gündemlerine ve politikalarına ışık tutması açısından raporu kaosgl.org için çevirdi.
 

25 Şubat’ta Burada Birleş’in (Unite Here) sendika bürosunda toplantı düzenleyen yaklaşık 25 örgütleyici ile beraber LGBTQI hakları aktivistleri, yaklaşan Amerika Boyunca Eşitlik konferansı için planlanan sonraki adımları tartışmak için California’da bir araya geldi.
 
Konferansın amacı dayanışma ve ortak mücadelenin geliştirilmesine dönük olarak aktivistler ve örgütleyicileri LGBTQI topluluğuna bağlayan tabandan bir ağ yaratmak ve teşvik etmek. Katılımcı gruplar arasında One Struggle One Fight (Tek Mücadele, Tek Kavga), the Harvey Milk Democratic Club (Harvey Milk Demokrat Klübü), UNITE HERE Local 2 (Burada Birleş), the Alice B. Toklas Society ve Out4Immigration var.
 
Toplantı boyunca tekrarlanan sorular: Kapsamlı tema ne olacak? Topluluk içindeki temsil-dışı gruplar arasındaki kapsamı nasıl sağlayabiliriz? LGBTQI mücadeleleri ile sosyal ve ekonomik adalet için mücadele veren diğer hareketler arasındaki dayanışmayı nasıl inşa edebiliriz? Bu konferans ağının aktivistleri olarak tam federal eşitlik için mücadeleyi ve eylemliliği nasıl geliştirebiliriz?
 
Konferansın teması "Herkes İçin Tam Federal Eşitlik" olacak. Konferans, sekterliğin ve tarafgirliğin hoş görülmeyeceğinin tam anlamıyla netleştirildiği bir düzlemde örgütlenecek. Aktivistler travesti, transseksüeller, renk toplulukları, HIV-pozitif’ler, yaşlılar, göçmenler, gençlik ve “geleneksel” kategorilerin içine dâhil olmayan başka herkesin olduğu çeşitli topluluklardan insanların davet edileceği bir sosyal yardım örgütlüyor.
 
Birden fazla katılımcı, mücadeleler ve muhalif hareket örgütlenmeler arasındaki dayanışma gereksiniminden söz etti. Ya birlikte kaybedeceğimizin ya da birlikte kazanacağımızın anlaşılmasında bu mücadelelerin sıkı birliğinin elle tutulur somut bir göstergesi olduğu, masa etrafındaki genel duyguyu oluşturmaktaydı. Sosyal yardım için hedeflenen örnekler arasındaysa emek, göç, bütçe kesintilerine karşı mücadeleler vardı.
LGBTQI toplumu için tam federal eşitlik sokaklarda eylem olmaksızın gelmeyeceği teşhisiyle katılımcılar konferans süresince ya da daha sonrasında bir çeşit doğrudan eylem veya protestonun örgütlenmesini tartışmakta istekliydiler.
 
Bu toplantıda ortaya çıkan belirli hedeflerimiz Kuzey Kaliforniya’daki LGBTQI toplulukları arasındaki iletişim ve kullanılabilir fonlar dahil taban örgütlenmesini radikal biçimde inşa etmektir. “Bu şekilde San Jose’den bağını koparmış olmayan San Francisco’da neler olur?”
 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam