25/03/2024 | Yazar: Eylem Esen Arabacı

Dünya Kadınlar Günü Eşitlik ve Farkındalık Ayı Programı kapsamında düzenlenen dostluk maçına Sportif Lezbon, Kaos GL ve ÜniKuir katıldı.

“Eşitlik ve umudu büyütmek için bir aradayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünya Kadınlar Günü, Eşitlik ve Farkındalık Ayı Programı kapsamında, Çankaya Belediyesi Eşitlik Birimi davetiyle; KASFAD, Pedallayan Kadınlar, Sportif Lezbon, Kaos GL ve  ÜniKuir dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarından  katılımcılarla  dostluk maçı gerçekleştirildi.

Etkinlik, 21 Mart’ta Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen "Sporda Eşitlikte Yerel Yönetimlerin Rolü" paneliyle başladı. Panelin ardından  dostluk maçı gerçekleştirildi.  Belediye çalışanları ve sivil toplum temsilcileri, karma takımlar oluşturarak futbol maçına çıktılar. Sahaya "Eşitliği ve umudu büyütmek için bir aradayız" pankartıyla çıkan oyuncular, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Maç sonunda Çankaya Belediyesi tarafından dostluk maçı katılımcılarına kupa takdim edildi. Berabere biten maç sonucunda "Eşitliği ve umudu büyütmek için bir aradayız" pankartı tekrar açıldı ve etkinlik sonlandırıldı.


Etiketler: kadın, yaşam, spor
İstihdam