12/09/2008 | Yazar: Erkan Altay

Eski dil AdaletKP Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Erdoğan: ‘Öncelikle eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınmaları şart. Zaman zaman bazı televizyon kanallarında, haberlerde görüyoruz onlara nasıl davranıldığını, bu çerçevede onların muhatap oldukları muameleleri insancıl bulmuyoruz...’ Erkan Alçam’ın iktidarla ilgili değerlendirmesi.

Yıl: 2002 seçim öncesi Abbas Güçlü İle Genç Bakış programı…

Sözler önemlidir benim için…. Söz sükut, gümüş altın mı bilmiyorum ama… Siyasette dürüstlük aradığımız kesin… Tayyip Erdoğan siz söylediniz 2002 seçimlerine hazırlık konuşmanızda bunları… E bir icraatınız yok konuyla ilgili… Ne yani yoksa eşcinselleri kullandınız mı? Yok yok olamaz bundan oy kazanılamaz ki… İnsanlarımız homofobik (eşcinsel nefretli…) velhasıl… E niye böyle bir şey söylediniz o zaman…Düşünüyorum…. Aman Allah’ım! Yoksa eşcinselleri kullandı mı Tayyip Erdoğan?!

Cesur lider… Yeni açılımlar yapıyor diyerek bugünün liberallerinden oy kapmış olabilir mi acaba… Bunlar düşünce, iddia… Ama söz ortada! Tayyip Bey en çok bu konularda eleştirilmiyor mu zaten… 2007 seçimlerinde 22 Temmuz’da oy patlaması ile sarhoş olmadığını düşündüren, herkesi kucaklayacağız, uzlaşma ile cumhurbaşkanı seçeceğiz diyerek umut veren Erdoğan, MHP desteğini gördükten sonra gözü kapalı seçmedi mi Abdullah Gül’lerini… Bizim ve bir çok kitlenin de başı dönmedi mi sadece izlerken olanları… İzledik başımız dönerek, döndürülerek….

Herkesi kucaklamak ne ki?

Abdullah Gül ne dedi? ‘Herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım!’ Çok sevinilecek bir durum birçok ilk duyan için bu sözü… Çünkü ne demek istediğini anlamıyorsunuz! Nedir herkesi kucaklamak… Fark olarak gördüğüm tek şey türbanlılara açılan bir köşk… Kapalılığı savunanları kayıran savunmayanlara mesafeli, görüntü olacağından hasıl bazen açıklarla fazla samimi... Ama bunların hepsi görüntü... E herkesi kucaklasana Cumhurbaşkanı… Eşcinseller kucaklanmayı bekliyor, nerdesin? Dokunun eşcinsellere bozulmazsınız ya da mevcut bozgununuz varsa ondan da olmazsınız.

Travestiler yolda yürüyemiyor!

Sevgili Başbakan Erdoğan ve düne kadar yol arkadaşı olan artık paralel yollarda devam eden Cumhurbaşkanı Gül, haberiniz var mı travesti ve transeksüel bireylerin son yaptığı basın açıklamasından… İşte bir bölüm sizin için:

"Travesti ve transeksüeller olarak şiddet her an gündemimizde. Artık çıldırmak üzereyiz! En son olarak tıpkı Ankara ve İzmir’de olduğu gibi, Bağdat Caddesi’nde yaşayan travesti ve transseksüeller olarak bizlere de Kabahatler Kanunu gerekçe gösterilerek para cezaları kesiliyordu. Yine uzun zamandır yaşadığımız bu bölgede polisin keyfi gözaltı ve baskıları devam etmekteydi…"

Yolda yürürken kimlik ve gerekçe gösterilmeksizin apar topar ekip otolarına bindiriliyoruz ve gece çok geç bir saatte Kayışdağı’nın, Fikirtepe’nin ıssız bölgelerine bırakılıyoruz. Yine polis, tiner çeken suça meyilli şahısları bizleri sindirmek için üzerimize salmaktan çekinmiyor. Bunun dışında evlerimizin etrafında kara camlı sivil polis otoları sürekli olarak kol geziyor ve gündüz ailemizle sokakta yürürken dahi sırf cinsiyet kimliğimizden dolayı kimlik kontrolüne maruz kalıyoruz. Polis memurları son derece kaba, aşağılayıcı tavırlarla bizleri ailemizin yanında rencide ediyor…

Hangi akla fikre sığar travesti kimlikli bir insanı yolda görünce para kesmek, olmadı darbe dönemlerinde olduğu gibi Eskişehir’e değil de; Kayışdağı’nın eteklerine sürmek… Ben yokum böyle iktidarda, kendini kucaklayanda, söyleyeyim. Ben olmazsam ne mi kaybedersiniz? ‘Kucaklayacağım!’ derken eksik dil kalırsınız…

Etiketler: yaşam
İstihdam