26/11/2021 | Yazar: Kaos GL

“Öfkeliyiz. Örgütlü mücadelemizin gücüyle, isyan çığlıklarıyla buradayız. Haklarımızı ve hayatlarımızı almaya çoğalarak geliyoruz.”

Eskişehir’de 25 Kasım: Polis, LGBTİ+ bayraklarını engelledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraflar: Dilan Özlü

Eskişehir’de, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü eyleminde polis “Valilik kararı” diyerek LGBTİ+ bayraklarını eyleme almadı. LGBTİ+ örgütlerinin ve aktivistlerinin çabalarıyla dövizler alana girebilse de, bayrak ve flamalar engellendi.

eskisehir-de-25-kasim-polis-lgbti-bayraklarini-engelledi-1

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısı ile yapılan eylem için ESPARK AVM önünde bir araya gelen kadınlar, “Şiddete, yoksulluğa, eşitsizliğe karşı mücadele ve dayanışmayı büyütüyoruz” dedi.

eskisehir-de-25-kasim-polis-lgbti-bayraklarini-engelledi-2

Adalar Migros’a yürüyüşün ardından basın açıklaması okundu. Açıklamadan satır başları şöyle:

“Şiddetin boyutu, nerden geldiği, vahşileşmesi her geçen gün bir önceki günü aratır durumdayken, erkek egemen iktidar aklı ise katilleri gazetelerin üçüncü sayfa haberiyle magazinleştirip şiddeti münferit olaylara indirgemeye çalışıyor. Ancak biz kadınlar biliyor ve haykırıyoruz; kadına şiddet sistematiktir ve kadın cinayetleri politiktir”

eskisehir-de-25-kasim-polis-lgbti-bayraklarini-engelledi-3

“Biz kadınlar özgürlük, adalet, eşitlik istiyoruz! Bir gece vakti İstanbul Sözleşmesini fesheden AKP İktidarı bir şeyi unutuyor; İstanbul sözleşmesi biziz. Kadına karşı şiddeti bir insan hakları ihlali ve ayrımcılık türü olarak tanımlayan ve devletlere kadınların şiddetten korunması için çok ciddi sorumluluklar veren bu anlaşma bizim için yaşamsaldır ve  'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır'.  Kadına yönelik şiddetle etkili mücadele için birçok düzenleme getiren İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz.”

eskisehir-de-25-kasim-polis-lgbti-bayraklarini-engelledi-4

“Biz kadınlar sokaktayız. Sokakları terk etmeyeceğiz. Erkekler tarafından öldürülen, tacize tecavüze uğrayan kız kardeşlerimizin yasını tutmaktan bıktık. Öfkeliyiz. Örgütlü mücadelemizin gücüyle, isyan çığlıklarıyla buradayız. Haklarımızı ve hayatlarımızı almaya çoğalarak geliyoruz.”


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
nefret