07/03/2022 | Yazar: Yıldız Tar

Her Haziran'da Eskişehir'de ve tüm dünyada sokaklarda LGBTİ+'lar yok sayılan yaşamları için, onurları için eşitlik ve özgürlük için yürüyecek.

Eskişehir Onur Yürüyüşü davası öncesi açıklama: Onur Yürüyüşümüz yargılanamaz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

15 LGBTİ+ hak savunucusu ve bir gazetecinin yargılandığı Eskişehir Onur Yürüyüşü davası öncesi, Pride Eskişehir adliye önünde basın açıklaması yaptı.

“Yaşasın lubunya dayanışması” sloganları ve gökkuşağı ile trans bayraklarıyla bir araya gelen LGBTİ+ aktivistleri, Valiliğin yasak kararını tanımadıklarını söyledi.

Basın açıklamasını okuyan Eren Erken, “Bizler 30 Haziran'da Eskişehir'de gerçekleştirdiğimiz ilk Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınan lubunyalarız. Valiliğin bir gece yarısı yürüyüşümüzü yasaklamış olduğunu, gözaltına alındığımızda Eskişehir Emniyeti'nde görmüş olduk. Valilik sitesinde duyurulması gereken ama tenezzül edilmeyip halka duyurulmayan bir yasaklama sebebiyle gözaltına alındığımız söyleniyor” dedi.

Erken, açıklamaya şöyle devam etti:

“En haklı günümüzde sokakta olmak istediğimiz için okullarımızdan uzaklaştırma aldık, KYK yurtlarından atıldık, burslarımız kesildi, son olarak da hakkımızda dava açıldı.

Şimdi erkek yargı, heteronormativ yasalar en temel hakkımız olan eylem hakkımızı gasp edip bizi yargılamak istiyor. Biz LGBTİ+'lar yaşama hakkımızı, onurumuzu, sokaklarda görünürlüğümüzü her koşulda savunacağız.

“LGBTİ+fobik devletin bir gecede çıkarıp kamuoyuna duyurmadığı bu yasağı tanımadık, tanımıyoruz. Bizlerin hayatını yok sayanlara karşı mücadelemiz sürecek. Bizim her yürüyüşümüz onur yürüyüşü. Bu daha başlangıç. Her Haziran'da Eskişehir'de ve tüm dünyada sokaklarda LGBTİ+'lar yok sayılan yaşamları için, onurları için eşitlik ve özgürlük için yürüyecek.

Bugün bizimle olan bütün avukatlara, LGBTİ+'lara dayanışma için çok teşekkür ederiz. İyi ki varız. Yaşasın lubunya dayanışması.

“Eşit özgür onurlu yaşayacağız.”

Açıklamanın ardından LGBTİ+ aktivistleri dava için Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonuna geçti.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, kent hakkı
İstihdam