15/04/2014 | Yazar: Tunca Özlen

Eskişehir’de ‘Eşcinsellik ve Evrim’ paneli düzenlendi. Bir sonraki panel 16-17 Nisan’da İTÜ’de!

Eskişehir’de ‘Eşcinsellik ve Evrim’ Paneli Düzenlendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gökkuşağı'nın Kızılı Eskişehir’de “Eşcinsellik ve Evrim” paneli düzenledi. Bir sonraki panel 16-17 Nisan’da İTÜ’de!
Sosyalist LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) örgütü Gökkuşağı’nın Kızılı, Eskişehir’de “Eşcinsellik ve Evrim” paneli düzenledi. Ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin katıldığı etkinlik, 13 Nisan Pazar günü Eskişehir Nazım Kültür Evi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Etkinlikte sunumu GK üyesi ve biyoloji öğrencisi olan Zeynep Güler yaptı. Biyolojik cinsiyetin, heteroseksüellik ve eşcinsellik gibi cinsel yönelimlerin evrim sürecinde ortaya çıkışına ve evrim açısından etkisine değinen sunum, ilgiyle izlendi.
 
Sunumun ardından geçilen tartışma bölümünde izleyicilerden gelen sorular yanıtlandı, güncel gelişmeler değerlendirildi. Homofobinin tarihsel kökenleri ve kapitalizm koşullarında büründüğü biçimler üzerinde duruldu. Etkinlik ayrımcılığa karşı örgütlü mücadele verme çağrısıyla son buldu.
 
Gökkuşağının Kızılı tarafından düzenlenen “Eşcinsellik ve Evrim” panelleri devam edecek. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde iki ayrı oturum şeklinde düzenlenecek etkinliklerden ilki 16 Nisan Çarşamba saat 17.30 İTÜ Maslak Kampüsü KSB ek binasındaki Multimedya Salonu’nda, ikincisi 17 Nisan Perşembe saat 17.30 İTÜ Taşkışla Ortabahçe’de düzenlenecek.
 
Etkinliğin ayrıntılarına facebook sayfasından ulaşmak mümkün. 

Etiketler: yaşam
İstihdam