02/12/2022 | Yazar: Yıldız Tar

Troller Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin toplumsal cinsiyet etkinliğini hedef gösterdi, Yeni Akit devreye girdi, İçişleri Bakanlığı ise Nilüfer Belediyesi hakkında inceleme başlattı.

Etkinliği hedef gösterdiler, Ülkücüler mekan bastı, İçişleri inceleme başlattı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bursa Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Toplum Gönüllüleri Vakfı ile yapmak istediği “Toplumsal Cinsiyet Atölyesi”nin hedef gösterilmesiyle başlayan süreç, Bakanlık incelemesine dönüştü.

Birkaç saatte yüzlerce tehdit!

Dün (1 Aralık) akşam saatlerinde Gençlik Meclisi’nin Instagram hesabındaki atölye duyurusuna birden çok fazla hesap nefret içeren yorumlar yapmaya başladı. Birkaç saat içinde yüzlerce tehdit ve nefret içeren yorum yapıldı. Gençlik Meclisi bunun üzerine atölye duyurusunu sosyal medya hesabından kaldırdı.

Yeni Akit devreye girdi, senelerdir çalışan merkez yeni kurulacak gibi haber yaptı

Eş zamanlı olarak Yeni Akit başta olmak üzere Hükümete yakın medya organları bu sefer Nilüfer Belediyesi’ni hedef göstermeye başladı. Yeni Akit, “Türkiye'yi sapkınlık yuvası yapacaklar! CHP'li Nilüfer Belediyesi'nden LGBT sapkınlığına kurumsal destek!” manşetiyle LGBTİ+’ları hedef gösterdi.

Yeni Akit, “haberde” belediyenin LGBTİ+’lar için dayanışma merkezi açacağını da öne sürdü. Yeni Akit’in kastettiği Toplumsal Eşitlik Merkezi ise senelerdir cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı yapmadan şiddet mağdurlarına destek veriyor.

“Uludağ Üniversitesi Ülkücüleri” Gençlik Merkezi’ne giderek tehdit etti

etkinligi-hedef-gosterdiler-ulkuculer-mekan-basti-icisleri-inceleme-baslatti-1

Sosyal medya ve basında hedef göstermeler sürerken, “Uludağ Üniversitesi Ülkücüleri” isimli bir grup da Nilüfer Gençlik Merkezi’ne giderek, tehdit mesajı paylaştı:

“Osmanlı Devleti’nin başkentliğini yapmış, evliyalar, enbiyalar şehri Bursa’mızda milli ahlakı bölmeye, maneviyatımızı zedelemeye, Türk gençliğinin zihnine leke sürmeye ve bu amaçla lgbt denilen zilletin propagandasını yapan yolu bozuk, zihni kirli, art niyetli zevatlarla her fırsatta mücadele edeceğiz!”

İçişleri inceleme başlattı

İçişleri Bakanlığı ise örgütlü nefret dalgasına karşı harekete geçmek yerine, Nilüfer Belediyesi hakkında inceleme başlattığını şu cümlelerle duyurdu:

“Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtığına ilişkin haberlerin basında yer alması, kamuoyuna yansıması üzerine Bakanlığımızca, Nilüfer Belediyesi'nde araştırma-ön inceleme başlatılmıştır.”

Belediye ve kent konseyinden ismini vermek istemeyen kaynaklar, bir yandan her iki kuruma da tehdit telefonları geldiğini KaosGL.org’a belirtti.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, kent hakkı, siyaset
İstihdam