09/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Çocukluğunda ve gençliğinin ilk yıllarında onu sıkıştıran histen ‘biseksüel’ kelimesi sayesinde kurtulduğunu ifade eden WestWorld yıldızı Evan Rachel Wood, biseksüel görünürlüğünün ona umut verdiğini söyledi.

Evan Rachel Wood: ‘Biseksüel görünürlüğü bana umut veriyor’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çocukluğunda ve gençliğinin ilk yıllarında onu sıkıştıran histen “biseksüel” kelimesi sayesinde kurtulduğunu ifade eden WestWorld yıldızı Evan Rachel Wood, biseksüel görünürlüğünün ona umut verdiğini söyledi.

Biseksüel yıldız Evan Rachel Wood, 7 Şubat gecesi yapılan bir törenle  LGBTİ hakları kuruluşu Human Rights Campaign’in 2017 Görünürlük Ödülü’nün sahibi oldu. Wood, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada biseksüel görünürlüğünün ona umut verdiğini ifade etti.

Yaptığı konuşmada orta okulda kızlara karşı hislerinin oluşmaya ve cinselliğini anlamaya başladığını anlatan Wood, “Hissetsem de açıklayamadığım, boğazımı kurutan midemi sıkıştıran bir şeydi. Hem çok basit hem çok korkunç. Kadınların çok güzel olduğunu ve hep güzel olduğunu düşündüğümü fark ettim” dedi.

LGBTİ karşıtı konuşmalardan ve saldırılardan dolayı korkarak cinsel kimliğini açıklamaması gerektiğini hissettiğinin altını çizdi.

Oyuncu, Twitter’da daha önce bu fobiyle hayatının büyük bir kısmında savaştığını ve “yeterince eşcinsel ya da heteroseksüel olmadığı” için alacağı bifobik yorumlardan çekindiğini ifade etmişti.

2011 yılında çevresine açılan Wood, 12 yaşında annesine açıldığını ifade etti.

“Biseksüel sözcüğü kim olduğumu anlamamı sağladı”

Wood, çocukluğunda ve gençliğinin ilk yıllarında onu sıkıştıran histen “biseksüel” kelimesi sayesinde kurtulduğunu söyledi: “Kendimi daha az “deli” hissettirdi. Kendimi daha az yalnız hisssettirdi. Biseksüel görünürlük bana umut verdi.”

“Biseksüellik yeterince konuşulmuyor”

Oyuncu, “İnsanlar sizin söylediklerinizi önemsemeseydi, sizi susturmak ve aşağılamak için çabalamazlardı” diyerek diğer sanatçıları da cinsel kimlik konusunda konuşmaya çağırdı.

Wood, 2011 yılında biseksüelliğin çocuklara yeterince açıklanmadığını; açıklanmadığı için “duygu karışıklığı” zanneden biseksüel çocukların yalnız hissettiğini söylemişti.

Biseksüelliğin konuşulmuyor olmasının görünürlüğü engellediğini ifade eden yıldız, bu engellemenin “yeterince eşcinsel değil” algısını beslediğinin altını çizdi.

“Dinlediğim müziklerin, tanıdığım insanların, izlediğim filmlerin ve “biseksüel” gibi kelimelerin açtığı kapılarla bugün buradayım” diyen Wood’un konuşması “Bugün burada olmak ve kim olduğum konusunda dürüst olma fırsatına sahip olmak tarif edilemez” sözleriyle sona erdi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam