03/09/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Avustralya’da evlilik eşitliği karşıtı koalisyonunun bir garip videosu: ‘Okul, oğluma eğer istiyorsa bir sonraki dönem elbise giyebileceğini söyledi.’ Eee?

Evlilik eşitliği karşıtı videoya parodi çekildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avustralya’da evlilik eşitliği karşıtı koalisyonunun bir garip videosu: “Okul, oğluma eğer istiyorsa bir sonraki dönem elbise giyebileceğini söyledi.” Eee?

Avustralya’da oylanacak evlilik eşitliğine karşı kurulmuş bir koalisyon var. İsmi: Coalition for Marriage. Koalisyon başladığından beri çeşitli olaylarla gündemde kalmayı başardı. Biseksüel bayrağı renklerinden oluşan logosu gündeme gelme sebeplerinden biriydi.

Çeşitli “heteroseksüel evlilik” öven çalışmaların ardından koalisyon yeni bir reklam filmi yayınladı. Video ajite edici bir müzikle başlıyor. Peşi sıra üç anne kameraya konuşuyor. Annelerden ilki “Okul oğluma eğer istiyorsa bir sonraki dönem elbise giyebileceğini söyledi” diyor. Bir sonraki anne eşcinsel evlilik yasalardan geçmesi hâlinde, bu tür programların (erkek çocuklarının elbise giyebilmesini kastediyor) “yaygınlaştığını” ve zorunluluk hâline geldiğini söylüyor.

Videonun ara yazısında “Eşcinsel evliliğin kabul edildiği ülkelerde ebeveynler haklarını kaybeder” geçiyor. Son anne ise “Yedi yaşında çocuklar eşcinsel çift taklidi yapıyor” diyor dehşete düşmüş bir yüz ifadesiyle. En son, evlilik eşitliği oylamasına atıfta bulunarak “Hayır demelisin” yazısı beliriyor.

The Guardian bunun üzerine parodi bir video çekti. Video aynı orijinali gibi ajite bir müzikle başlıyor. İlk anne “Okul oğluma eğer istiyorsa bir sonraki dönem kuş olabileceğini söyledi” derken ikinci anne yine kuş olmayı kastederek bu tür programların yaygınlaşacağından bahsediyor. Bir diğer anne ise, çocukların kuş taklidi yaptığını söylüyor. Video “Hiçbir oğlan kuş olmayacak” diye biterken, ilk videoya atıfta bulunarak “Braaak (kuş sesi) demelisin” yazısı çıkıyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam