10/07/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

New York’ta çoğu lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) yaklaşık 4,000 evsiz genç bulunuyor, buna karşılık hükümet yalnızca 259 yatak kapasiteli barınma imkanı sunuyor.

Evsiz LGBT Gençlerin Barınmasına 3 Milyon Dolar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Evsiz gençler ve savunucuları için kaynak bulma mücadelesi zor olabiliyor. New York’ta çoğu lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) yaklaşık 4,000 evsiz genç bulunuyor, buna karşılık hükümet yalnızca 259 yatak kapasiteli barınma imkanı sunuyor.
 
Özellikle evsiz LGBT gençleri barındıran merkezlerde bu yataklar için bekleyenlerin sayısı artıyor. Fakat Pazartesi günü, New York’ta evsiz eşcinsel gençler için barınma hizmeti sunan Ali Fomey Merkezi başlarını sokacak bir yer arayanlar için güzel bir haber verdi. New York Şehir Konseyi ve Manhattan semt başkanı şehre ait bir binayı yenileyerek 18 yatak kapasiteli yeni bir barınma olanağı sağlamak için 3.3 milyon dolar veriyor.
 
Bu yeni yere eski “Altın Kızlar” yıldızı Bea Arthur’un adı verilecek. 2009’daki ölümünden önce Arthur pek çok eşcinsel için bir ikondu ve vasiyetiyle Ali Fomey Merkezi’ne 300,000 dolar bıraktı. Merkezin yöneticisi Carl Siciliano’nun Pazartesi günü anlattıklarına göre o yıl tam da ekonomik kriz yüzünden merkez kirasını karşılayabilmek için bazı yataklardan feragat etmek üzereydi. Ve Arthur’un bağışıyla bunun önüne geçildi.
 
Siciliano, pek çok genç eşcinsel ailelerine açıldıktan sonra evlerine terk etmeye zorlandığından Arthur’un desteği en az para yardımı kadar önemli, dedi. “Bu kadar reddedilmiş gençlerimizin Bea Arthur gibi önemli birinin kendilerini desteklediğini bilmesi harika bir şey.”
 
Yeni Bea Arthur Rezidans için merkezin kira ödemesi gerekmiyor ve Siciliano bunun gençlere verdikleri hizmette daha istikrarlı olmalarını sağlayacağına inanıyor. “Bu programlar gerçekten kıt kanaat sürdürülebiliyor ve kirayı ödeyebilmek için çok fazla özel bağış bulmamız gerekiyor,” dedi.
 
Siciliano federal hükümetin Ali Fomey Merkezi’nn kirasının bir kısmını karşıladığını; fakat bunun ulusal kira ortalaması düzeyinde olduğunu ekliyor. Ve Manhattan – yıllar içinde binlerce evsiz eşcinsel gencin göç ettiği, modern eşcinsel hakları hareketinin doğum yeri – ülkede kiraların en yüksek olduğu yerlerden biri.
 
Siciliano yapılan yardımın gelecekte de yatak sayısını artıracağını düşünüyor.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret