06/02/2019 | Yazar: Yıldız Tar

Gelir, evsiz LGBTİ+ gençlere güvenli barınma imkanı için kullanılacak.

Evsiz LGBTİ+ gençler için Sevgililer Günü’ne özel gökkuşağı gülleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Birleşik Krallık’tan bir süpermarket zinciri ve LGBTİ+ vakfı Sevgililer Günü’nde gökkuşağı gülleri kampanyası başlattı. Gelir, evsiz LGBTİ+ gençlere güvenli barınma imkanı için kullanılacak.

Birleşik Krallık’tan süpermarket zinciri Morrisons, evsiz LGBTİ+ gençleri desteklemek için gökkuşağı gülleri satmaya başladı.

Market zinciri, Sevgililer Günü dolayısıyla evsiz LGBTİ+ gençleri desteklemek için mücadele eden The Albert Kennedy Trust Vakfı ile güçlerini birleştirdi.

Gökkuşağı gülleri 11 Şubat itibariyle Morrisons marketlerinde satışa sürülecek. Gelirin büyük bir kısmı vakfa bağışlanacak. Güller 4 Pound’tan satılacak.

Morrions, her bir yaprağını farklı renge boyadığı güllerle bütün çeşitliliğiyle aşkı kutluyor.

Evsiz gençlere güvenli barınaklar

The Albert Kennedy Trust Kaynak Geliştirme Direktörü Carrie Reiner, bu işbirliğinden dolayı süpermarket zincirine teşekkür etti:

“Morrisons’ın Sevgililer Günü için başlattığı Gökkuşağı Gülü kampanyasında partner olduğumuz için mutluyuz. Ulusal LGBTİ+ genç evsizliği vakfı olarak, aile ve toplumlarına açılma cesareti gösterdikleri için evsiz kalan gençlere güvenli barınma imkanı sağlamak için her zaman farkındalık yaratmak ve gerekli kaynakları yaratmaya çalışıyoruz.”

Birleşik Krallık’ta evsizlik

2017 yılında ülke genelinde 18-24 yaşları arasında 45 bin kişinin evsiz olduğu düşünülüyor. Vakfa göre bunun dörtte birini LGBTİ+ gençler oluşturuyor.

*Bu haberi PinkNews'tan derledik.


Etiketler: insan hakları, barınma
İstihdam