05/01/2011 | Yazar: Kaos GL

ILGA-Avrupa’nın lezbiyen, gey,

ILGA-Avrupa’nın lezbiyen, gey, biseksüel ve trans kişilerin oluşturduğu ailelerin karşılaştığı ayrımcılık hakkında tartışma ortamı oluşması için hazırladığı sergi, Kuzey Kıbrıs’ta görülebilir.
 
ILGA-Avrupa’nın Farklı Aileler, Aynı Sevgi sergisinin ana fikri cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği ne olursa olsun eşit aile haklarıdır.

Birçok Avrupa ülkesinde, bu aileler ya tanınmamakta ya da yasal olarak ayrımcılığa uğramaktadır. Bu serginin amacı, bu ailelerin ne gibi ayrımcılıklara uğradığını göstermek ve bunu yaparak, böyle bir ayrımcılığın sosyal olarak kabul edilmesine itirazda bulunmaktır.

ILGA-Avrupa, bu serginin, lezbiyen, gey, biseksüel ve transcinsel kişileri içeren farklı ailelerin karşılaştığı ayrımcılık hakkında tartışma ortamı oluşması yönünde katkı sağlayacağını umut etmektedir.

ILGA-Avrupa’nın Farklı Aileler, Aynı Sevgi sergisi orjinal olarak poster ve ilan panosu kampanyası olarak 2008 ve 2009 yıllarında Avrupa genelinde başlatıldı. 2010 yılından itibaren sergi aile hakları hakkındaki farkındalığı artırmak için Avrupa ülkelerini dolaşıyor.

Sergi için Avrupa Komisyonu, Avrupa Yeşil Vakfı ve Avrupa Parlementosu Üyesi Ulrike Lunacek mali yardımda bulundu. Avrupa Parlementosu’nun LGBT hakları grubu da sergiyi gerçekleştirme sürecinde güçlü bir ortak oldu.
 
 
Tarih: 4 Ocak 2011
 
Yer: Atölye Cadı Kazanı Cafe Tanzimat Sokak, No: 77 Suriçi-Lefkoşa
(Mısırlızade Sienaması Sokağı)
 
Saar: 19:30
 
9 Ocak 2011' e kadar segi açık kalacaktır.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam