08/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan TRT’deki propaganda konuşmasında LGBTİ+ derneklerini kapatmayı vaat etti.

Fatih Erbakan’dan seçim vaadi olarak nefret Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan dün (7 Mayıs) TRT’deki propaganda konuşmasında LGBTİ+ derneklerini kapatmayı vaat etti.

Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilere seçim vaatlerini açıklamaları için TRT’de tanınan onar dakikalık süresini nefret söylemine ayıran Erbakan konuşmasında “LGBT derneklerini kapatacak, kamuya açık alanlarda propaganda yapmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Anayasal bir hak olan LGBTİ+’ların örgütlenme, dernekleşme ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını yok sayan bu vaatlerle birlikte Erbakan, eşcinselliği “felaket” olarak tanımladı: “Gençlerimizi Deizm, Ateizm ve Eşcinsellik gibi felaketlerden koruyup gerekli manevi ve psikolojik desteği vereceğiz" diyerek Kur'an Kursu öğretmenlerine daimi kadro vereceklerini vaat etti.”

AKP ile protokol de imzalamıştı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakını destekleyen Yeniden Refah Partisi, 24 Mart’ta AKP ile arasında bir protokol metni imzalandı.

Bu protokolde, LGBTİ+ derneklerinin kapatılmasını talep eden ve LGBTİ+’lara nefret söylemi üreten Büyük Aile Yürüyüşleri ile gündeme gelen Yeniden Refah’ın kabul edilen talepleri protokol metninde şöyle yer aldı:

“Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına, manevi değerlerimize aykırı fillerin ve sapkınlıkların önlenmesine yönelik yasal düzenlemelere, süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesine ağırlık verilecektir.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
İstihdam