24/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 2006’dan beri her Buluşma’da gerçekleşen ‘Feminist Forum’, 2012 Buluşmasında uluslararası bir foruma dönüşüyor.

Feminist Forum Hazırlık Toplantısı Kaos Kültür Merkezinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Feminist Forum hazırlık toplantısı 26 Ocak, Perşembe günü, saat 16:00’da Kaos Kültür Merkezi’nde yapılacak.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 2006’dan beri her Buluşma’da gerçekleşen “Feminist Forum”, 2012 Buluşmasında uluslararası bir foruma dönüşüyor.
 
Buluşma Koordinasyonu’ndan Seçin Tuncel, Forum’un örgütlenme ve gerçekleşme sürecinin her aşamasında Buluşma Koordinasyonu ile birlikte çalışmak, katkı sunmak, görüş ve önerilerini paylaşmak isteyenleri Kaos Kültür Merkezi’nde yapılacak hazırlık toplantısına beklediklerini söyledi.
 
Kaos GL, Uluslararası Feminist Forum hazırlık toplantısına çağırıyor!
 
“Uluslararası Feminist Forum”u koordine edecek olan Kaos GL, Türkiyeli feminist örgütlerin yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden kadın örgütleriyle de bağlantıya geçti.
 
Ankara’da iki günlük bir buluşma şeklinde düzenlenecek “Uluslararası Feminist Forum”, 9-10 Mart 2012, Cuma-Cumartesi tarihlerinde olacak.
 
Buluşma Koordinasyonu’ndan Seçin Tuncel, “Uluslararası Feminist Forum” için şunları söyledi:
 
“İslami/muhafazakâr politikaların ve yönetimlerin hâkim olduğu bölgelerin özgüllüğünden hareketle, “Uluslararası Feminist Forum”da, feminist/kadın hareketinin cinsiyetçiliğe karşı mücadelesinde nasıl homofobi ve transfobiye karşı da bir söylem ve pratik geliştirilebileceği tartışılacak.
 
Feminist Forum’u, hem Türkiye yerelinde hem de küresel ölçekte muhafazakârlaşmaya karşı feminist bir bakış için öngörüyoruz. Feminist mücadelede her ne kadar bazı alanlarda hareketli bir görünüm sergilense de nerdeyse her kesimin kendi “ev”ine/çevresine çekilmesi/kapanması gibi bir resim ile karşı karşıyayız. Diğer taraftan feministlerin LGBT’lerle örgütsel ve ideolojik ilişkileri Forum’da ele alınacak alt başlıklardan biri olacak.”
 
Feminist Forum hazırlık toplantısı:
26 Ocak 2012, Perşembe, Saat 16:00
Kaos Kültür Merkezi
GMK Bulvarı, 29/12, Demirtepe/Kızılay-Ankara
0312 230 0358 / 17
 
Uluslararası Feminist Forum
9-10 MART 2012, CUMA-CUMARTESİ, ANKARA

Etiketler: yaşam
İstihdam