26/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Mersin’de intihar eden trans aktivist Figen, intihar ettiği yerden denize bırakılan karanfiller ile anıldı.

Figen intihar ettiği yerde anıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mersin’de intihar eden trans aktivist Figen, intihar ettiği yerden denize bırakılan karanfiller ile anıldı.
 
Yaşamına son veren trans aktivist Figen için Mersin’de anma düzenlendi. Mersin 7Renk LGBT’nin çağrısıyla bir araya gelen arkadaşları, Figen’in intihar ettiği yerden denize karanfiller bıraktı. Anmaya Kaos GL ve Pembe Hayat’tan aktivistler de katıldı.
 
Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Barış Meydanı’nda “Trans cinayetleri politiktir” yazılı pankartın arkasında bir araya gelen LGBTİ’ler Figen’in intihar ettiği yer olan Gül Cafe önüne kadar “Batsın ahlakınız batsın”, “Trans cinayetleri politiktir”, “Devlet vuruyor devlet koruyor” sloganları eşliğinde yürüdü.
 
“Bir yıldızı daha uğurladık”
Gül Cafe önünde basın açıklamasını yapan 7 Renk LGBTİ Üyesi Tuna Şahin, arkadaşları için, “Bir yıldızı daha sonsuzluğa uğurladık” sözlerini kullandı.
 
Figen’in Soma katliamında kardeşini kaybettiğini ondan çok kısa bir süre sonra annesini kaybettiğini belirten Şahin, anne ve kardeş acısının yanı sıra transfobi baskısının Figen’i intiharın eşiğine getirdiğini vurguladı. Trans bireylerin yaşadığı sorunların devam ettiğini belirten Şahin, buna karşı LGBTİ bireylerinin verdiği mücadelede çoğu zaman yalnız kaldığını vurgulayarak Mersin’de bulunan STK’lara duyarlılık çağrısı yaptı.
 
Yapılan konuşmaların ardından Figen için Dilek fenerleri ve mumlar yakılırken, denize karanfiller bırakıldı. (DİHA)
 
Fotoğraflar: Buse Kılıçkaya 

Etiketler: yaşam
İstihdam