12/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi ve SPoD, önümüzdeki hafta Filistin direnişinin tarihsel ve güncel yüzlerini, İsrail'in insanlık suçlarını gerekçelendirirken LGBTİ+ mücadelesini nasıl araçsallaştırdığını ve “pinkwashing”i konuşmaya çağırıyor.

“Filistin Direnişi ve Pinkwashing” etkinliği 17 Ocak’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi ve SPoD, 17 Ocak Çarşamba günü saat 19:00’da gerçekleştireceği “Filistin Direnişi ve Pinkwashing” etkinliğine davet ediyor. Kuir Konuşmalar serisi kapsamında gerçekleşecek etkinlikte Hasan Tahrawi, Mert Koçak ve Zarife Akbulut konuşmacı olarak yer alacak.

Etkinlikte Filistin direnişinin tarihsel ve güncel yüzleri, İsrail'in insanlık suçlarını gerekçelendirirken LGBTİ+ mücadelesini nasıl araçsallaştırdığı ve “pinkwashing” kavramının veçheleri konuşulacak.

“Filistin Direnişi ve Pinkwashing” etkinliğine katılmak için buradan kaydolmak gerekiyor.

Konuşmacılar hakkında

Zarife Akbulut: Sosyalist feminist bir aktivist olarak hem LGBTİ+ hareketi hem de feminist hareketle birlikte uzun yıllardır mücadele yürütmekte. Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği'nde Siyasal Katılım Koordinatörü olarak çalışmakta.

Mert Koçak: Ulusötesi göç çalışmaları, queer göç çalışmaları ve sosyal politika, hukuk ve bürokrasi antropolojisi ile ilgilenen bir sosyal antropologdur. Central European University'den (CEU) yazdığı "Göç Endüstrileri ve Queer Göçün Ulusötesi Yönetişimi: Türkiye'de Cinsellliğin ve Toplumsal Cinsiyetin Bürokratikleşmesi" tezi ile doktora derecesini kazandı. Ayrıca London School of Economics and Political Science'tan İnsan Hakları alanında, CEU'dan Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları alanında yüksek lisans derecelerine sahip. Hafıza Merkezi'nde proje koordinatörü olarak çalışmakta.

Hasan Tahrawi: Filistin Gazze’de doğdu. Türkiye’de yaşıyor. Lübnan’dan yayın yapan Manar TV'de muhabirlik ve gazetecilik yaparak yaşamına devam etmekte. 

Bu kış Kıraathane’de

TIKLAYIN – Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, 2024 kış sezonu programını paylaştı.

Ocak – Mart ayları boyunca bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak Kıraathane’nin programında LGBTİ+’lara sansür, Filistin direnişi ve pinkwashing, LGBTİ+ hafıza etkinlikleri yer alıyor.

Siyah Poşet Kitap Kulübü etkinliklerinde Turuncu Elbise, Kalp Çarpıntısı ve Vişnenin Cinsiyeti konuşulacak. “Pembe Bellek: Seksenler ve Lubunyalar” ve “Toplumsal Cinsiyet Karşıtı Anlatılar” söyleşilerini Kuir Konuşmalar takip edecek. Kıraathane, Ürdünlü trans erkek tiyatrocu Khouri’nin konuşmasıyla Şubat ayını kapatacak.


Etiketler: insan hakları, mülteci, dünyadan
İstihdam