08/05/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Eurovision şarkı yarışmasında Finlandiya’yı temsil edecek Krista Siegfrids, aşka koyulan cinsiyet sınırlarını final gecesinde protesto etmeyi planlıyor.

Finlandiya’dan Eurovision’a Eşcinsel Öpücük Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
18 Mayıs’ta İsveç’te düzenlenecek Eurovision şarkı yarışmasında Finlandiya’yı temsil edecek Krista Siegfrids, aşka koyulan cinsiyet sınırlarını final gecesinde protesto etmeyi planlıyor.
 
27 yaşındaki şarkıcı, Amsterdam’daki hazırlık konseri sırasında “Marry Me” (Evlen Benimle) şarkısını söylerken bir kadın vokalistiyle öpüştü. Siegfrids, ülkesinde eşcinsel çiftlerin evlenme hakkının olmamasını bu şekilde protesto ettiğini söyledi.
 
Politik Şarkı Katılamaz!
Eurovision kurallarına göre herhangi bir politik mesajı olan şarkıların yarışmaya katılması yasak. Finlandiyalı şarkıcı, şarkısının politik olmadığı yönünde kendini savunurken eşcinsellerin evlenme hakkının yok sayılmasını yanlış bulduğu için protestoyu gerçekleştirdiğini belirtti.

Final performansında da bir sürprizi olduğunu söyleyen Siegfrids, “yarışma canlı olacağı için kimse beni durduramayacak” dedi. TRT'nin yarışma sırasında yayına herhangi bir müdahalede bulunup bulunmayacağı ise merak konusu.
 
Finlandiya, eşcinsel çiftlerin evlenmesine izin verilmeyen tek İskandinav ülkesi. 

Etiketler: yaşam
İstihdam