06/10/2017 | Yazar: Kaos GL

Futboldaki cinsiyetçiliğe ve homofobiye karşı sözlerinizi, formalı ya da futbol topuyla çekilmiş fotoğraflarınızla birlikte Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’ne gönderebilirsiniz.

#FootballPeople Eylem Haftası başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Futboldaki cinsiyetçiliğe ve homofobiye karşı sözlerinizi, formalı ya da futbol topuyla çekilmiş fotoğraflarınızla birlikte Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’ne gönderebilirsiniz.

Futbolda ayrımcılık karşıtı bir girişim olan Fare Network, bu yıl 5-19 Ekim  tarihleri arasında futbolda yaşanan her türlü eşitsizliğe karşı farkındalık oluşturmak için #FootballPeople isimli kampanyayı düzenliyor.

Kampanyaya katılan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği,  futbolla özdeşleşen "erkek" olmayanlara yönelik şiddet dilini kırmak amacıyla, geçen yıl başladığı  #FutboldaCinsiyetçiliğeSon sosyal medya kampanyasını bu yıl da sürdürüyor. Sahalarda ve tribünlerde, cinsiyetçi ya da homofobik küfür ve tezahüratlara karşı, şiddet dilini ortadan kaldırmak için mücadele eden Dernek, futboldaki cinsel şiddete, cinsiyetçiliğe, homofobiye ses çıkarmak isteyen herkesi kampanyaya destek olmaya davet ediyor.

Nasıl destek olabilirsiniz?

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, futboldaki cinsiyetçiliğe ve homofobiye karşı, formalı ya da futbol topuyla çekilmiş fotoğraflarınızı, futbolda cinsiyetçilik karşıtı sözlerinizle birlikte info@cinselsiddetlemucadele.org adresine bekliyor. Ayrıca cinsiyetçi ve homofobik futbol geleneğine karşı kendi etkinliğini organize edip Cinsel Şiddetle Mcadele Derneği’ni haberdar edebilirsiniz.

Ayrıca, futbolda kadına ve LGBT’lere yönelik ayrımcılık ve şiddet içeren söylemlere karşı farkındalık yaratmak için kampanyanın afişlerini, sloganlarını ve hashtaglerini sosyal medyadan duyurarak kampanyaya destek olabilirsiniz. Kampanyayı #FutboldaCinsiyetçiliğeSon , #FutbolHerkesİçindir , #FootballPeople hastagleri ile takip etmek mümkün.

#FootballPeople için 2016’da iki binden fazla etkinlik

2016'da Avrupa'da iki binden fazla etkinlik düzenlenen, yüz binin üstünde insanın harekete doğrudan katıldığı #FootballPeople kampanyası tüm dünyada eş zamanlı yürütülüyor. Kampanyaya Türkiye’den Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ile birlikte Dudullu Spor Klübü, Mersin takımı Muamma ve Ankara takımı Sportif Lezbon futbol takımları katılıyor.


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam