03/12/2008 | Yazar: Kaos GL

Fransa'nın insan hakları girişimine Vatikan'dan eleştiri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Vatikan, Fransa'yı eleştirdi. Vatikan, Fransa’nın Birleşmiş Milletler’e sunacağı bir öneriyle ‘eşcinselliği suç sayan ülkelerin BM Genel Kurulunca kara listeye alınması’ girişimini "Modern barbarlık, toplumumuzu içten dinamitlemeyi amaçlıyor" diyerek ağır bir şekilde eleştirdi.

Vatikan'ın BM Daimi Gözlemcisi Başpiskopos Celestino Migliore, Fransa tarafından gündeme getirilen bu girişimi ve kürtajın BM tarafından insan hakları arasına dahil edilmesi çabalarını büyük bir üzüntü ile karşıladıklarım belirterek, "Modern barbarlık, toplumumuzu içten dinamitlemeyi amaçlıyor" dedi. Başpiskopos Migliore, "Eşcinsellik konusunda Fransa tarafından BM'ye sunulmak istenen öneri, yeni sorunlara yol açacaktır. Örneğin, eşcinsel evliliklere resmi onay vermeyen ülkeler, baskı altında kalacaktır" dedi.

İtalya'daki eşcinselleri temsil eden Arcigay Derneği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, dünyada halen 91 ülkede, eşcinsellik için ağır cezalar uygulanmakta olduğuna işaret edildi. Yaklaşık 10 ülkede eşcinselliğin idamla cezalandırıldığının da hatırlatıldığı açıklamada, Vatikan'ın, Fransa'nın girişimine karşı çıkmasına ilişkin olarak, "Onların istediği şey, eşcinsellere karşı idam ve hapis cezasının devam etmesidir " denildi. (BS)

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam