28/08/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın seçim vaatlerinden biri olan yasa tasarısı eşcinsel çiftlere evlenme ve evlat edinme hakkı sunuyor.

Fransa’da Eşcinsel Evlilik Tasarısı Ekim Ayında Sunulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ekim ayında Fransız Parlamentosu’na sunulacak yeni yasa tasarısıyla eşcinsel çiftlerin evlenmesinin önü açılabilir.
 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın seçim vaatlerinden biri olan yasa tasarısı eşcinsel çiftlere evlenme ve evlat edinme hakkı sunuyor.
 
Başbaşkan Jean-Marc Ayrault daha önceden yaptığı bir parlamento konuşmasında 2013 yılında eşcinsel çiftlerin evlenmesine ve evlat edinmesine izin verileceğini açıklamıştı. Cumartesi günü Sosyalist Parti üyelerine hitaben şunları söyledi:
 
“Ekim ayında Millet Meclisi’ne ve Senato’ya eşcinsel çiftlerin evlenmesine olanak sağlayacak tasarıyı sunacağız. Bu şekilde aileler kurup evlat edinebilecekler.”
 
Tasarı, sunulmasının ardından her iki yasama organı tarafından görüşülerek oylanacak.
 
Onaylandığı takdirde Fransa da eşcinsel evlilikleri tanıyan ve hak olarak gören çeşitli Avrupa Birliği ülkelerinden biri olacak. Bazı uzmanlar tasarının Parlamento’da sıcak karşılanıp karşılanmayacağı konusunda şüpheleri olduğunu belirtiyor.
 
Eşcinsellerin evlat edinmesine karşı çıkan Fransa’daki Katolik Piskoposlar Konferansı ise, kiliselerin kullanımı için hazırladığı dua metniyle çocukların “bir anne ve bir babanın sevgisinden tam olarak faydalanması” konusunda ısrarcı oldu. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam