19/11/2012 | Yazar: Kaos GL

Fransa’nın Katolik, Müslüman ve sağcıları hafta sonu yaptıkları gösteride ‘ailenin kurulması için bir annenin ve bir babanın şart olduğu’ nakaratını tekrar ettiler.

Fransa’nın Sağcıları Eşcinsel Evliliğine Karşı Birleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ülkenin ikinci büyük şehri Lyon’daki yürüyüşe Büyük Lyon Cami Direktörü Kamel Kabtane, Kardinal Philippe Barbarin’la birlikte katıldı.
Fransa’da eşcinsel evliliği tasarısına karşı çıkanlar hafta sonu çeşitli şehirlerde gösteri düzenledi.
 
Hollande’ın talimatıyla iktidardaki Sosyalist Parti (PS) tarafından Bakanlar Kurulu’na sunulan yasa tasarısı 7 Kasım’da onaylanmış ve Parlamento’ya gönderilmişti. Gelişmeyle birlikte Katolik Kilisesi eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasına karşı önceden çağrı yapmıştı.
 
Protestoların merkezi Paris’te 70 bin kişi sokaklara çıkarken, birçok Katolik papazı ile birlikte Lyon büyük camisinin imamı da eşcinsel evliliğiyle ilgili ayrımcılıkta ele ele yürüdüler.
 
Ülkenin ikinci büyük şehri Lyon’daki yürüyüşe Büyük Lyon Cami Direktörü Kamel Kabtane, Kardinal Philippe Barbarin’la birlikte katıldı.
Parlamentodan geçmesi halinde eşcinsel evliliği kabul eden 9. AB üyesi olacak olan Fransa’nın Katolik, Müslüman ve sağcıları hafta sonu yaptıkları gösteride “ailenin kurulması için bir annenin ve bir babanın şart olduğu” nakaratını tekrar ettiler.
 
İlgili haberler:
 
Fransa Hükümeti “Kutsal İttifak”a Rağmen Eşcinsel Evliliği Onayladı
 
Fransalı Müslümanlar Eşcinsel Evliliğine Ne Diyor?

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam