30/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Fransa’da eşcinsel çiftlere de evlenme hakkının tanınmasının ardından eşcinsel evlilik pazarı firmaların yeni odağı haline geldi.

Fransa’nın Yeni Pazarı: Eşcinsel Evlilik Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fransa’da eşcinsel çiftlere de evlenme hakkının tanınmasının ardından eşcinsel evlilik pazarı firmaların yeni odağı haline geldi. Ekonomik durgunluk sebebiyle kadın-erkek çiftlerin düğünlere daha az para harcamasından ötürü yatırımcılar eşcinsel evlilikleri yeni bir iş fırsatı olarak görmeye başladı.
 
23 Nisan’da Senato’da kabul edilen Herkes İçin Evlilik Yasası’yla Fransa’da eşcinsel çiftlerin evlenmesinin ve evlat edinmesinin önü açıldı. Karardan dört gün sonra ise Paris’te ilk kez bir eşcinsel evlilik fuarı düzenlendi.
 
Karar sonrası yaşanan evlilik eşitliği karşıtı protestolardan ötürü fuar yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Fuara eşcinsel evliliklerin açtığı pazardan pay almak isteyen 40 kişi ve şirket katıldı.
 
Bir düğün fotoğrafçısı olan Alexia Gallouin “Bu bizim için yepyeni bir pazar. Daha önceden ulaşmadığımız müşteriler bunlar. Bu fuar ayrıca işlerimizi eşcinsel toplumuna göstermek, kendimizi tanıtmak için de bir araç,” dedi.
 
Eşcinsel evlilikler için ürünler satan Primeday’in kurucusu Jean-François Lacrampe, Mayıs ayında yürürlüğe girmesi beklenen yasayla bir yıl içerisinde 6,760 eşcinsel evliliğin gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Lacrampe, tahminini Belçika, Hollanda ve İspanya’da yapılan eşcinsel evliliklerin sayısına dayanarak oluşturdu.
 

Lacrampe, “Fransa’da ortalama bir düğünün maliyeti yaklaşık 10,000 Avro. Buna göre, yıllık 67 milyon Avroluk bir pazardan bahsediyoruz,” diye ekledi.  


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret