07/06/2022 | Yazar: Selma Koçak

İngiltere’nin Bristol kentinde trans müzisyen Freddie Lewis, toplumsal cinsiyet kimliğiyle devam eden ilişkinden yola çıkarak bir serginin küratörlüğünü yaptı.

Freddie Lewis yeni sergisiyle toplumsal cinsiyet kimliğini keşfediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İngiltere’nin Bristol kentinde trans müzisyen Freddie Lewis, toplumsal cinsiyet kimliğiyle devam eden ilişkinden yola çıkarak bir serginin küratörlüğünü yaptı.  

Pale Pink Works of Art (Soluk Pembe Sanat Eserleri), LGBTİ+ İngiliz sanatçıların yanı sıra yerel sanatçıların çalışmalarını da kapsayan bir koleksiyon olma özelliğini taşıyor.

Sergi, Freddie Lewis’nin yeni albümün piyasaya sürülmesini kutlamak için 2 Haziran’da Bristol’ün Dareshack bölgesinde ziyarete açıldı. Sergide Xia Smith ve Snail Tears’in çalışmaları da yer alıyor.

Açılışta konuşan Lewis, “Soluk pembe kadınlığı temsil ediyor ve ben erkekliği ‘doğru biçimde’ icra etme baskısından kurtulmaya çalışıyorum.” diyor. Lewis’ye göre erkekliği ‘doğru bir biçimde’ icra etme baskısı “toplum tarafından en maskülen addedilen insanlar için bile sahte / yalan bir umut”.

Etkinlik, Freddie Lewis’nin piyasaya çıkacak olan “Bell Jar / The Gallery” adlı albümünde yer alan “Paint myself a pale pink work of art” (Kendime soluk pembe bir şaheser çizeceğim) şarkı sözlerinden ilham alınarak yapıldı. Şair ve müzisyen Lewis’ye göre aslında “bu, şarkıyı ve şiiri ete kemiğe büründürmek.” 

freddie-lewis-yeni-sergisiyle-toplumsal-cinsiyet-kimligini-kesfediyor-1

Freddie Lewis, Maddy Whitworth, BBC

Soluk pembenin keşfi, Freddie’nin toplumsal cinsiyeti ile ilişkisine dair ipuçları sunuyor. [Etkinlikle], aynı gün piyasaya çıkan ‘Bell Jar’ adlı şarkı, düzenin / yapının dışına çıkmaya izin veren, kararları koşullardan ziyade arzuya göre almaya teşvik eden bir çalışma.  Lewis, “Bence toplumsal cinsiyet yapısını da kapsıyor bu” diyor.

Lewis, "Ben ya da kolektif olarak biz, bu mücadelede toplumsal cinsiyet kurgusunun sembollerinin ötesine nasıl geçebiliriz?  Soluk pembe, ne zaman sadece bir renge ve erilliğin karşısında bir şeye dönüşür?” diye soruyor.



Etiketler: kültür sanat, yaşam, dünyadan
İstihdam