10/10/2009 | Yazar: Kaos GL

Geçtiğimiz hafta sonu Paris Foot Gay (PFG) ile Creteil Bebel (CB) arasında oynanması gereken futbol maçı, CB yöneticisinin, takımı sahaya çıkarmaması üzerine oynanamamıştı.

Futbolcularından Homofobik yöneticiye kırmızı kart! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçtiğimiz hafta sonu Paris Foot Gay (PFG) ile Creteil Bebel (CB) arasında oynanması gereken futbol maçı, CB yöneticisinin, takımı sahaya çıkarmaması üzerine oynanamamıştı. Takım yöneticisi oyuncularının çoğunun Müslüman olduğunu ve inançları gereği geylerden oluşan bir takımla karşılaşmayı kabul edemeyeceklerini açıklamıştı.

Engin Pala

Homofobik ayrımcılıkla suçlanan takıma ülke çapında tepkiler sürerken Creteil Bebel takımı oyuncularının çarşamba akşamı düzenledikleri basın toplantısı olaya başka bir boyut getirdi. ‘biz takımda yer alan 14 oyuncu olarak, yöneticimizin kendi inisiyatifiyle almış olduğu bu kararı onaylamıyoruz ve bu maçı oynamaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Rakip takımın adının Foot Gay olmasını ilk başta garipsediğimizi kabul etmekle birlikte, yöneticimizin bizi haberdar etmeden gönderdiği maça çıkmayacağımızı bildiren dini motifli mektubuyla aynı fikirde değiliz.
 
Olayın bu boyutlara ulaşmasından ve takımlarının bu olayla gündeme gelmesinden dolayı üzgün olduklarını bildiren takım kaptanı, eğer mümkünse en kısa sürede bu maçı oynamak istediklerini söyledi.
 
SOS Homophobie ve LGBT Paris tarafından da protesto edilen olay ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda ‘Olayı bir de tersinden düşünün ve ligdeki diğer takımların Müslüman oyunculardan oluştuğu için Creteil Bebel‘e karsı ayrımcılık yaparak maç oynamak istememelerini nasıl karşılardınız?’ sorusunu gündeme getirdiler. Ayrıca olayın spor otoriteleri tarafından ‘spor ahlakına aykırılığı ve insan onuruna bir saldırı olduğu için‘ cezalandırılmasını istediler.
 

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam