12/10/2018 | Yazar: Kaos GL

CŞMD, futbolda şiddeti önlemeye ve futbol alanında konuşul(a)mayanı konuşmaya çağırıyor.

Futbolda Cinsel Şiddetle Mücadele Paneli’ne davetlisiniz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CŞMD, futbolda şiddeti önlemeye ve futbol alanında konuşul(a)mayanı konuşmaya çağırıyor.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, ”Futbolda Cinsel Şiddetle Mücadele: Davalar ve Güncel Gelişmeler” başlıklı bir panel düzenliyor. 16 Ekim’de gerçekleşecek panelin ardından yapılacak olan kitap lansmanında, CŞMD’nin geçtiğimiz yıl düzenlediği “Futbolda Cinsel Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı Sempozyumu“nun kitabı katılımcılarla paylaşılacak.

Kadir Has Üniversitesi Galata Salonu’nda düzenlenecek panele; Av. Aysu Melis Bağlan, Hilal Esmer ve Dr. Öğr. İdil Elveriş konuşmacı olarak katılacak. 18:30 - 20:00 saatlerinde gerçekleşecek panel, futbolda şiddeti önleme konusunda bir türlü değişmeyen bakış açısını değiştirmek için harekete geçmeye ve futbol alanında da konuşul(a)mayanı konuşmaya çağırıyor.

Fare Network‘un futbolda ayrımcılığa karşı farkındalık yaratmak için her yıl düzenlediği  #FootballPeople kampanyası kapsamında düzenlenen panelin destekçileri arasında, Heinrich Böll Stiftung Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi de bulunuyor.

Etkinliğe buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

#FootballPeople kampanyası bu yıl 11-25 Ekim tarihleri arasında, bir çok ülkede eş zamanlı olarak yürütülüyor. Türkiye’den kampanyaya katılan diğer gruplara buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam