28/03/2023 | Yazar: Eylem Esen Arabacı

Sportif Lezbon ve Pembe Hayat, futbolda transfobiye karşı eylem haftasında birlikte transfobiyi taca attı.

Futbolda transfobiye karşı dostluk maçı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Futbolda Transfobiye Karşı Eylem Haftası kapsamında Sportif Lezbon takımı ile Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği sahada bir araya geldi. “Translarla eşitleneceksiniz!” maçında LGBTİ+’lar, transfobiye gol attı.

Maç öncesinde ısınma antrenmanları ve buz kırıcı oyunlarla sporcular birbiriyle tanıştı. Futbol maçı öncesinde oyuncular yakan top da oynadı. Ardından karma takımlar oluştu.

Transfobiye karşı futbol maçında bir araya gelen LGBTİ+’lar sporda maruz bırakılan homofobi ve transfobiye karşı “Translarla Eşitleneceksiniz” pankartı da açtı.

19-26 Mart Futbolda Transfobiye Karşı Eylem Haftası kapsamında bir araya gelen LGBTİ+’lar, saha içinde ve dışında maruz kaldıkları sözlü taciz, takımlardan dışlanma, haksız muamele gibi türlü ayrımcılıklara da dikkat çekti. Homofobi ve transfobiye karşı mücadeleyi dayanışmayla sürdüreceklerini belirtti.

Sporun birçok alanında dışarıda bırakılan, ayrımcılığa maruz kalan ve aynı zamanda sosyal kabul, cinsiyet ayrımı ve eşitsizliği gibi birçok zorlukla karşı karşıya olan LGBTİ+’lar, “Translarla Eşitleneceksiniz” pankartıyla sporda ayrımcılığın sona ermesi için verilen mücadeleye çağrı yaptı.

futbolda-transfobiye-karsi-dostluk-maci-1

Sportif Lezbon 8 yaşında!

26 Mart 2023 tarihiyle birlikte sekizinci yılını geride bırakan Sportif Lezbon, sporda çeşitliliğin ve kapsayıcılığın artması için verdikleri mücadelede yeni yılını ve yaşını sahada kutladı.

Bazen saha bulmakta dahi zorlanan Sportif Lezbon, verdikleri 8 yıllık mücadele ile LGBTİ+’ların hayatın her alanında olduklarını vurguladı.

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği ile yapılan bu maçta, homofobi ve transfobiye karşı verilen mücadelede tüm LGBTİ+’larla yan yana olduklarını belirten Sportif Lezbon, sahalarda mücadelenin devam etmesi için dayanışmayı güçlendirdi.


Etiketler: yaşam, spor, medya okulu
nefret