07/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Bölgesel Ağ Buluşması’nın son günü olan 15 Mart’ta bir futbol maçı ve ‘Ayrımcılıklara Karşı Futbol’ forumu düzenliyor.

Futboldan Homofobiyi Şutlamaya Hazır Olun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, Bölgesel Ağ Buluşması’nın son günü olan 15 Mart’ta bir futbol maçı ve “Ayrımcılıklara Karşı Futbol” forumu düzenliyor.
 
4. Bölgesel Ağ Buluşması için 18 ülkeden Ankara’ya gelecek katılımcılar Ankara’daki çeşitli elçiliklerden çalışanlarla bir dayanışma maçı oynayacaklar. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından eşcinsel olduğu için görevden alınan hakem Halil İbrahim Dinçdağ ise maçın hakemi olacak. TED Koleji Kapalı Halı Saha’da oynanacak maç saat 14:00’da başlayacak.
 
Ayrımcılığı Futbol Üzerinden Tartışmaya Ne Dersiniz?
Maçın ardından yapılacak Ayrımcılıklara Karşı Futbol Forumu futbolda ayrımcılık, özellikle de homofobi üzerine önemli çalışmalar yapan örgütlerin katılacağı bir tartışma ortamı sunacak. İngiltere’den FARE (Avrupa’da Irkçılığa Karşı Futbol) Yönetim Kurulu Başkanı Piara Powar ve “Football vs. Homophobia” örgütünden Lou Englefiled ile Hırvatistan’dan qSPORT’tan Zeljko Blace’in konuşmacı olacağı forumda Hakem Dinçdağ da çalışma hayatında yaşadığı ayrımcılığı anlatacak.
 
Ayrımcılıklara Karşı Futbol Forumu 15:30 ile 17:30 saatleri arasında Ankara Üniversitesi’nde gerçekleşecek.
 
15 Mart, Cuma
 
14:00 – 15:00 / Bölgesel Ağ Futbol Maçı
TED Koleji Kapalı Halı Saha, Yenişehir
  
15:30 – 17:30 / Ayrımcılıklara Karşı Futbol Forumu
Ankara Üniversitesi, Cebeci Kampüsü, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Küçük Amfi    

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam