11/04/2008 | Yazar: Kaos GL

FIFA Başkanı Sepp Blatter, futbolun herkese hitap ettiğini belirterek, ‘Birçok gey futbolcu olduğunu düşünüyorum.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, futbolun herkese hitap ettiğini belirterek, ‘Birçok gey futbolcu olduğunu düşünüyorum. Ancak böylesine maço bir organizasyonda kabul görmeyeceklerini bildikleri için bunu açıklamıyorlar’ diye konuştu.

Dünya futbolunun patronu, İngiltere’nin en önemli gazetelerinden The Times’a verdiği röportajda futbolun her kesimden her türlü insana hitap ettiğini belirtirken, ‘Birçok gey futbolcu olduğunu düşünüyorum. Ancak böylesine maço bir organizasyonda kabul görmeyeceklerini düşündükleri için bunu açıklamıyorlar. Ancak futbol herkese açıktır... Bu yüzden Güney Amerika’da bir gey turnuvası düzenlendi. Ve bir de kadınlar futboluna bakalım, onlar cinsel kimliklerini daha özgürce açıklayabiliyorlar. Orada lezbiyenlik daha popüler’ dedi.

Futbol ‘vahşi ve dolandırıcı’ bir cemiyet

Futbol dünyasının temizlenmesi gerektiğine inandığını belirten FIFA Başkanı, ‘Futbol bir oyun, ama aynı zamanda toplumun da bir aynası. Futbol dünyası ise vahşi ve dolandırıcı bir cemiyet. Bu tür şeyleri futboldan çıkartmamız lazım, bu bizim toplumsal sorumluluğumuz’ dedi.

FIFA Başkanı, rakibe kasıtlı faul yapan oyunculara kesinlikle müsamaha gösterilmemesi gerektiğini vurgularken, ‘Bu tip oyuncular sahalardan uzaklaştırılmalı. Birisine saldırmak suçtur... Bunun sahada veya başka bir yerde olması hiçbir şeyi değiştirmez. Bu bir suç ve bunu yapana ona göre muamele edilmeli’ şeklinde konuştu.



Etiketler: yaşam, spor
İstihdam