03/07/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

New York Eşcinsel Onur Yürüyüşü’nde Amerikan Ulusal Marşı’nın sözlerini değiştiren Lady Gaga, Kongre Üyesi Allen West’in hışmına uğradı.

New York Eşcinsel Onur Yürüyüşü’nde Amerikan Ulusal Marşı’nın sözlerini değiştiren Lady Gaga, Kongre Üyesi Allen West’in hışmına uğradı.
 
Lady Gaga, geçirdiği kalça ameliyatı ve iptal etmek zorunda kaldığı dünya turnesinin ardından ilk kez 30 Haziran’daki New York Eşcinsel Onur Yürüyüşü’nde hayranlarıyla biraraya geldi.
 
“Eşcinsel” Ulusal Marşı Eski Askeri Sinirlendirdi
Elinde tuttuğu gökkuşağı bayrağıyla Ulusal Marşı seslendiren Gaga, “yıldızlarla süslü bayrak” yerine “yıldızlarla süslü onur bayrağı”, “özgürlerin ülkesi, yiğitlerin vatanı” yerine ise “özgürlerin ülkesi, eşcinsellerin vatanı” sözlerini kullandı.
 
Kongre Üyesi Allen West, Gaga’nın “Eşcinsel” Ulusal Marşı’nı “Amerikan ulusal karakterine” yapılmış bir saygısızlık olarak kınadı ve Gaga’nın tarih dersi alması gerektiğini söyledi.
 
“Lady Gaga ve onun iğrençliğine alkış tutan herkes utanmalı ve hâlihazırda görevde olan ve emekli tüm Silahlı Kuvvetler mensuplarından özür dilemelidir... Ama belki de çok fazla şey bekliyorum...”
 
“Tanrıyı LGBT’lerde Gördüm”
Onur Yürüyüşü’nde yaptığı konuşmada LGBT toplumundan arkadaşlarının kendisini defalarca kez kurtardığını belirten Gaga, Tanrıyı LGBT’lerde gördüğünü söyledi.
 

“Sizler benim perukların, gözlüklerin, cazibenin arkasına saklanma ihtiyacımı, beni özgür kılan fanteziyi anladınız. Benim tiyatroya olan tutkumu, sanata olan tutkumu, bir kadın olarak değerimi...” 


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret