14/08/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği “Manipülasyonlarınızı çocuklarımızın ve hekimlerimizin üzerinden çekin!” diyerek bütün demokratik kamuoyunu da hedef gösterilen hekimlerle dayanışmaya çağırdı.

GALADER: Ellerinizi hekimlerimizin üzerinden çekin, hekimlerimizin yanındayız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

GALADER - Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği, İstanbul Tıp Fakültesi uzman hekimlerinin hakemli uluslararası bir dergide yayınlanan makalelerinin çarpıtılarak hedef gösterilmesine karşı “Manipülasyonlarınızı çocuklarımızın ve hekimlerimizin üzerinden çekin!” diyerek bütün demokratik kamuoyunu da hedef gösterilen hekimlerle dayanışmaya çağırdı:

“12 Ağustos’ta Yeni Şafak ve Aydınlık gazetelerinde korkunç bir haber paylaşıldı. Bu haberde güya ‘LGBT propagandası’ etkisi altında kalarak doğumunda atanan cinsiyetinden hoşnutsuzluk duyan çocukların cinsiyetlerine müdahale edildiği, okuyanları dehşet içinde bırakacak bir dille anlatılıyordu. Tümüyle yalan ve manipülasyona dayalı bu haberlerde, özellikle biz LGBTİ+ ebeveynleri için son derece kıymetli olan İstanbul Üniversitesi’nin güzide hekimleri fotoğraflarıyla birlikte hedef gösteriliyordu.

Bu gazetelerdeki bu sözde ‘haber’ aslında uzun bir sürecin son halkalarından biri. 2016’da Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasından sonra LGBTİ+ çocuklarımız, uluslararası bir kampanyanın bir parçası olarak sosyo-ekonomik krizin sorumlusu gibi gösterilmeye ve hedef gösterilmeye başlandı. Dünyanın birçok ülkesindeki otoriter hükümetler, hep bir ağızdan ‘Aile yapımıza zarar veriyorlar’, ‘Çocuklarımıza LGBTİ+ propagandası yapıyorlar’ ve başka birçok gerçek dışı ifadelerle çocuklarımızın temel hak ve özgürlüklerine saldırmaya başladılar.

Biz LGBTİ+ aileleri, çocuklarımızın kendi varoluşlarını yaşamaktan başka bir talep ve beklentilerinin bulunmadığını biliyoruz. Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim çeşitliliği, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen bir gerçek. Hedef gösterilen değerli hekimlerimiz de çalışmalarını bu bilimsel gerçeklik çerçevesinde yürüterek, LGBTİ+ çocuklarımızın doğumda atanan cinsiyetlerinden duydukları hoşnutsuzluklarını giderme çalışmaları yaparak, toplum sağlığına değerli katkılarda bulunuyorlar.

Artık bu kadarı yeter! Hekimlerimize ‘Ellerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin!’ diyorsunuz, hayır, asıl siz ellerinizi, yalanlarınızı ve manipülasyonlarınızı çocuklarımızın ve hekimlerimizin üzerinden çekin! Bilimsel ve mesleki sorumluluklarını yerine getiren hekimleri hedef göstermek suçtur. Çocuklarımızın kendileri olma mücadelesine katkı sunan hekimlerimize minnettarız, her zaman yanlarındayız. Bütün demokratik kamuoyunu da hedef gösterilen hekimlerle dayanışmaya davet ediyoruz!”

Ne oldu?

Ürolog Zeki Bayraktar, Yeni Şafak gazetesi aracılığıyla İstanbul Tıp Fakültesi uzman hekimlerini hakemli uluslararası bir dergide yayınlanan makalelerini çarpıtarak hedef gösterdi. Bayraktar, cinsiyet disforisi teşhisi konulan çocukların ameliyat edildiğini öne sürerek ederek devletten LGBTİ+ düşmanı yasalar çıkartılmasını talep etti.

İstanbul Tabip Odası, Türkiye Psikiyatri Derneği, Türk Pediatri Kurumu ve Çocuk Endokrinolojisi Derneği, mesleğini icra eden ve bilimsel hakikati savunan uzman hekimlerin hedef gösterilmesini kınayarak yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

İstanbul Tıp Fakültesi öğrenci kulüpleri ortak bildiri yayınlayarak “Hocalarımızın yanındayız” diyerek ayrımcılığa karşı herkes için yaşamı savunmaya ve mesleklerini yapmaya devam edeceklerini duyurdu.

TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu ile birlikte 25 sağlık derneği sorumluluklarını yerine getiren hekimleri hedef göstermenin suç olduğunu hatırlatarak sağlık ve güvenlik otoriteleri olmak üzere tüm kurumları bu saldırgan tutumların engellenmesi, sorumluların hak ettikleri cezayı alması ve meslektaşlarının güvenliğinin sağlanması için göreve çağırdı.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, çalışma hayatı, aile, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam