14/08/2023 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Tıp Fakültesi öğrenci kulüpleri, uluslararası bir dergide yayınlanan makaleleri çarpıtılarak hedef gösterilen hocalarının yanında olduğunu duyurdu: “Ayrımcılığa karşı herkes için yaşamı savunmaya ve mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz.”

“İstanbul Tıp Fakültesi olarak hedef göstermelere boyun eğmeyeceğiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ürolog Zeki Bayraktar, Yeni Şafak gazetesi aracılığıyla İstanbul Tıp Fakültesi hekimlerini hakemli uluslararası bir dergide yayınlanan makalelerini çarpıtarak hedef gösterdi. Bayraktar, cinsiyet disforisi teşhisi konulan çocukların ameliyat edildiğini öne sürerek devletten LGBTİ+ düşmanı yasalar çıkartılmasını talep etti.

İstanbul Tabip Odası, Türkiye Psikiyatri Derneği, Türk Pediatri Kurumu ve Çocuk Endokrinolojisi Derneği, mesleğini icra eden ve bilimsel hakikati savunan uzman hekimlerin hedef gösterilmesini kınayarak yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

TIKLAYIN – Üroloğun attığı taşı uzman hekimler çıkarmaya çalışıyor

“Ayrımcılığa karşı herkes için yaşamı savunmaya devam edeceğiz”

İstanbul Tıp Fakültesi öğrenci kulüpleri ortak bildiri yayınlayarak “Hocalarımızın yanındayız” dedi:

“Geçtiğimiz günlerde hakemli uluslararası bir dergide yayınlanan makaleleri nedeniyle medya tarafından hedef gösterilen hocalarımızın yanındayız!

İstanbul Tıp Fakültesi hastanesinde 2017 yılından bu yana cinsiyet sorunu yaşayan bireylerin değerlendirildiği ve tamamen yasal ve tıbbi gerekçelere dayandırılarak uygulanan tedavi işlemini toplumsal infial yaratmak amacıyla bilimsellikten uzak ve saldırgan bir dille gündeme taşımaya ve hocalarımızı değersizleştirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Genç hekim adayları olarak bizler, eşit yurttaşlık temelli sağlık ve yaşam hakkını gözeterek çıktığımız bu yolda bileşeni olduğumuz İstanbul Tip Fakültesi’nin hocalarını meslek etiğine aykırı bir biçimde herhangi bir bilimsel itirazın olmadığı, etik kurulun onayının bulunduğu makaleyi bağlamından kopartarak nefret örgütlemeye çalışan yayın kuruluşunu ve bilimselliğin önünü kesmeye çalışan meslektaşımızı kınıyoruz.

Parçası olmaktan gurur duyduğumuz İstanbul Tıp Fakültesi olarak hedef göstermelere boyun eğmeyecek, Hipokrat yeminimizde var olduğu gibi cinsiyet, cinsel yönelim gibi ayrımcılıklara karşı herkes için yaşamı savunmaya ve mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz.”

“Hocalarımızın yanındayız” diyen İstanbul Tıp Fakültesi öğrenci kulüpleri şöyle:

İTF Sinema Kulübü

İTF Tiyatro Topluluğu

EMSA İstanbul

İTF Gezi Kulübü

İstanbul Tıp Tanıtım ve Oryantasyon Kulübü

İTF Kayak Kulübü

ÇAPASAS

Sinirbilim Kulübü

TIP Öğrencileri Kolu

İTF Fotoğrafçılık Kulübü

İTF Erkek Basketbol Takımı

İTF Yelken Kulübü

İTF Dans Kulübü

İTF Kadın Basketbol Takımı

Toplum Araştırmaları Kulübü

İTF ÖBAK

İTF Müzik Kulübü

İTF Satranç Kulübü

TURKMISC – İstanbul TÖB

İTF Voleybol

İTF OMNIA


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, çalışma hayatı, eğitim, sağlık
İstihdam