18/01/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Cumartesi Anneleri ve İnsanları, Galatasaray Meydanı’nda 460. kez bir araya geldi.

Galatasaray’da 460. Cumartesi Buluşması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cumartesi Anneleri ve İnsanları, Galatasaray Meydanı’nda 460. kez bir araya geldi. Kayıp yakınları bir kez daha, devletin kayıpların akıbetini bulmak için hiçbir şey yapmadığını hatırlattı.
Fotoğraf: Fuat Uygur/ Etkin Haber Ajansı (ETHA)
 
Kayıp yakınları, kayıplarının bulunması ve faillerinin yargılanması talebiyle ellerinde kayıpların fotoğrafları ve karanfillerle 460. kez Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde 18 Ocak 1996’da kaybedilen Beyoğlu Belediyesi işçisi İsmail Şahin’in akıbeti soruldu.
 
Şahin 18 yıl önce işe gitmek için evinden çıktı ve geri dönemedi. Şahin’in eşi Kiraz Şahin Galatasaray Meydanı’ndan devlete seslendi: “Bizimki bir şiir ezberlemek gibi oldu. Hep aynı şeyleri söylüyoruz ama kimse duymuyor. Bizi burada oturtan, yakınlarımızı kaybeden devletin ta kendisidir. Her evden çıktığımda İsmail geri gelecek diye bekliyorum. 18 yıl geçti, hala o son merdivenlerden inişini unutmuyorum.”
 
Gezi direnişi sırasında Ankara’da polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük’ün ailesi de eyleme destek verdi.
 
Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları adına açıklamayı okuyan Zeynep Tanbay şunları söyledi: "460 haftadır, devletin gözaltına alarak kaybedilen insanlar gerçeğini unutturma politikasına itiraz etmek için buradayız. Buradayız çünkü; gözaltında kaybetmenin hak talep edenlere karşı bir sindirme aracı olarak uygulandığını unutmayacağız. Devlet terörünün bu topraklarda bir siyaset yöntemi olarak uygulandığını unutmayacağız."
 
Kayıp yakınları, 461. eylemde buluşmak üzere bu haftaki oturma eylemini sonlandırdı.

Etiketler: insan hakları
nefret