09/08/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Gana’da düzenlenen tıbbi atölyede, atölye verici doktorların onarım terapisi işkencesini desteklediği ve eşcinselliği “zihinsel bozukluk” olarak nitelendirdiği ortaya çıktı.

Gana’da tıbbi atölyede “onarım” terapisine övgü! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gana’nın Akra şehrinde sağlık personellerine yönelik düzenlenen bir eğitimde LGBTİ+ sağlığı hakkında tehlikeli ve yanlış bilgiler yayıldığı tespit edildi.

LGBTİ+’lara “tedavi, bakım ve destek” sağlamayı amaçlayan eğitim ebeler, hemşireler, danışmanlar ve psikologlara yönelikti. Eğitimi veren doktorlar onarım terapisi işkencesini destekleyerek eşcinselliğin “anormal” ve “zihinsel bozukluk” olduğunu iddia ettiler.

Eğitimin Gana Parlamentosuna “Aile Değerleri” yasa tasarısını öneren koalisyon tarafından düzenlendiği öğrenildi. Tasarı, “uygun cinsel haklar”ı tanımlıyor ve LGBTİ+’ları tanımıyor; yürürlüğe girerse LGBTİ+ haklarını savunmak suç sayılacak. Eğitim katılımcılarından biri verdiği demeçte eğitimin asıl amacının tasarıyı öneren koalisyonun LGBTİ+ karşıtı propogandaya üye toplamak olduğunu hissettiğini paylaştı.

Gana Üniversitesi Çocuk Cerrahisi bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapan bir doktor “LGBTQQA+ yaşam tarzlarının sağlık üzerindeki etkileri” konulu sunumunda eşcinselliğin “sigara içmek”, “alkol almak” ve “çevresel bozulma” gibi halk sağlığına karşı bir yaşam tarzı olduğunu iddia etti. Gana Akıl Sağlığı Kurumunun genel müdürü olan başka bir doktor ise eşcinselliğin “anormal” ve “zihinsel bozukluk” olduğunu iddia ederek LGBTİ+’ları “normale döndürmenin” bir yolu olarak onarım terapisi işkencesini savundu. 


Etiketler: sağlık, dünyadan, sağlık hakkı
İstihdam