16/07/2015 | Yazar: Kaos GL

Kemal Ördek’in olay gecesi polisten yardım istediğinde polis tarafından ciddiye alınmadığı ve o polisler tarafından azarlandığı iddiaları doğru mudur?

Garo Paylan LGBTİ aktivistine saldırıyı Bakan’a sordu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’dan İçişleri Bakanı’na: Kemal Ördek’in olay gecesi polisten yardım istediğinde polis tarafından ciddiye alınmadığı ve o polisler tarafından azarlandığı iddiaları doğru mudur?
 
HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, LGBTİ aktivisti Kemal Ördek’e yönelik saldırıyı İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e sordu.
 
CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal’ın ardından Garo Paylan da Bakan’a şu soruları yöneltti:
 
* Kemal Ördek’in olay gecesi polisten yardım istediğinde polis tarafından ciddiye alınmadığı ve o polisler tarafından azarlandığı iddiaları doğru mudur?
 
* Polis memurlarından birisinin Kemal Ördek’i kastederek, “Şu Lut kavmi de bir türlü bitmedi ya!” dediği, diğer bazı polis memurlarının da cinsel kimliği nedeniyle alay ettiği iddiaları doğru mudur?
 
* Bahsi geçen polis memurları hakkında bu olay dolayısıyla idari bir soruşturma açılmış mıdır?
 
* 2010-2015 tarihleri arasında resmi kayıtlara göre LGBTİ bireylere yönelik bu tür saldırıların sayısı nedir?
 
* Son beş yılda, bu tür saldırılar neticesinde hayatını kaybeden veya yaralanan kaç LGBTİ bireyi vardır?
 
* Son beş yılda, LGBTİ bireylere yönelik bu tür davranışları sebebiyle kaç Emniyet personeli hakkında adli ve idari soruşturma açılmıştır?
 
* Son beş yılda, bu konu özelinde açılan soruşturmalarda Emniyet personeline hangi cezalar verilmiştir?
 
Kırmızı Şemsiye’den Ördek evinde tecavüze uğramış; “Şu Lut kavmi de bir türlü bitmedi” diyen polise “Biz erkek adamız memur bey, siz bizim halimizden anlarsınız” diyen saldırganlar serbest kalmıştı. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam