01/06/2015 | Yazar: Yıldız Tar

T24 muhabiri Michelle Demishevich, Sümeyye Erdoğan’ın katıldığı bir programı takip ettiği sırada polis tarafından darp edildi.

Gazeteci Michelle Demishevich’e polis saldırısı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
T24 muhabiri Michelle Demishevich, Sümeyye Erdoğan’ın katıldığı bir programı takip ettiği sırada polis tarafından darp edildi.
 
Gazeteci Michelle Demishevich Kurt, Sümeyye Erdoğan’ın katıldığı bir etkinliği haber için takip ederken polis saldırısına uğradı.
 
Belçika’da milletvekili Mahinur Özdemir’in Ermeni Soykırımı’nı tanımaması nedeniyle partisinden ihraç edilmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın katılımıyla Belçika Konsolosluğu önünde protesto edildi.
 
Protestoyu izlemek için orada bulunan T24 muhabiri Michelle Demishevich Kurt, polis saldırısına uğradı. Demishevich yaşadığı saldırıyı KaosGL.org’a şu sözlerle aktardı:
 
"Karnıma yumruk attılar, yerde sürüklediler"
 
“Haber takibi yaptığım sırada Belçika Konsolosu Sümeyye Erdoğan ve AKP Kadın Kolları’ndan bir grup kadınla görüşmek istedi. Kadınlar içeri girdiği sırada ben de AKP Kadın Kolları’ndan başka bir kadından bilgi alıyordum. İşimi yaparken iki kadının sürekli çevremde döndüğünü fark ettim. Sivil polislerdi.
 
“Sümeyye Erdoğan dışarı çıktığında diğer gazeteciler gibi ben de söyleyeceklerini dinlemeye çalışırken kadın polis beni çekiştirerek alandan ayrılmamı söyledi. Ensemden arkaya doğru çektiler. Sonrasında erkek polis yanıma geldi ve kulağıma, “Ben polisim” diye fısıldadı. Ben de o sırada diğer gazeteci arkadaşlarıma haber yapmamın engellendiğini söyledim ancak kimse ses çıkarmadı.
 
“Polislerden biri karın boşluğumu bir yumruk attı, diğeri ise saçlarımdan tutarak beni yere savurdu. Polis saçlarımdan sürüklerken Sümeyye Erdoğan beni gördü. ‘Sümeyye hanım, ben gazeteciyim. İşimi yapıyorum. Neden karşı çıkmıyorsunuz’ dedim. Sümeyye hanım ‘Gazeteci bayanı bırakın’ dedi ama polis uyarıları dikkate alıp şiddetini sonlandırmadı. Alandan uzaklaştırıldım.”
 
Çeşitli yayın organlarında çalışan ve Türkiye’nin tek trans kadın muhabiri olarak da bilinen Demishevich, “yandaş medya” olmadığı için çalışmasının engellendiğini söylüyor. Darp raporu alarak sivil polisler hakkında şikayetçi olacak. 

Etiketler: medya
nefret