16/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Kitabın “LGBTQİA hakları, insan haklarıdır: Renklerimizi kana bulamak istiyorlar” bölümünde eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar konuşuyor.

Gazeteci Sinem Nazlı Demir'in kitabı “Katilimi Tanıyorum: Türkiye’de Kadın Kırımı” çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazeteci Sinem Nazlı Demir'in 'Katilimi Tanıyorum: Türkiye’de Kadın Kırımı' kitabı çıktı. A7 Kitap Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini alan kitapta Demir, şiddet ve istismarın fotoğrafını çekiyor.

Kadın ve çocuklara yönelik istismar ve şiddet alanında çalışan gazeteci Demir’in 29 kadının yaşam koşullarını ele aldığı kitabında, eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlarla söyleşilerin olduğu bir bölüm de yer alıyor.

TIKLAYIN - Hande Öncü Viyana’da anıldı: LGBTİ mülteciler için güvenli bir yaşam sunulmalı

Mülteci olarak yaşadığı Viyana’daki evinde öldürülen trans kadın Hande Öncü’ye ithaf edilen bölümde eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar hayatlarını anlatıyor. Demir, “LGBTQİA hakları, insan haklarıdır: Renklerimizi kana bulamak istiyorlar” başlıklı bölümün girişinde şöyle diyor:

“LGBTQIA+’lar kimsenin sözüyle bu dünyaya gelmedi, kimsenin sözüyle de kaybolup gitmeyecekler. Tüm varlığımızla, sevinçlerimizle, hayallerimizle ve özgüvenimizle buradayız. LGBTQIA+’ların haklarını savunduğu için İran’da ölüm cezası verilen ve gözaltında tutulduğu süre boyunca elektroşok verilip işkence edilen Zahra Sedighi Hamadani’nin de söylediği gibi:

“Kendimize sadık kalacağız!"

Çünkü Hande Kader yakılarak öldürüldüğünde, İpek Kaya’ya işkence edildiğinde, Çağla Joker kurşunlandığında, Eylül Cansın o taksiden inip köprüden atladığında, Figen yaşamına son vermeye zorlandığında, hepimiz oradaydık.”

Sinem Nazlı Demir hakkında

Gazeteciliğe Cumhuriyet Gazetesi’nde başlayan ve kadın ile çocuklara yönelik şiddet ve istismar üzerine yoğunlaşan Sinem Nazlı Demir, ardından ANKA Haber Ajansı’nda adliye muhabirliği yaptı. Demir daha sonra da Artı TV’de kadın hakları muhabirliği yaptı. 19 yaşındayken ‘Farkına Var’ isimli derneğin kuruculuğunu yapan Gazeteci Demir,   cezaevlerinde çocuklara yönelik çalışmalarda da bulundu.


Etiketler: insan hakları, kadın, medya, nefret suçları
İstihdam