02/04/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

‘Dünya sizi olmadığınız bir şey haline getiriyor ama siz ne olduğunuzu içinizde biliyorsunuz’ diyen Rocero, Uluslararası Trans Görünürlüğü Günü olan 31 Mart’ta bir TED konuşmasıyla açıldı.

Geena Rocero: Doğduğumda Bana Erkeksin Dediler Ama Değildim Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Geena Rocero, Filipinler’in başkenti Manila’da dünyaya geldi. 15 yaşında güzellik yarışmalarında yer almaya başlayarak 17’sinde Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etti. 21 yaşında New York’ta bir restoranda bir moda fotoğrafçısı tarafından keşfedildi. Sonraki 12 yıl boyunca ise bir model olarak başarılı bir kariyer sürdürdü.
 
“Dünya sizi olmadığınız bir şey haline getiriyor ama siz ne olduğunuzu içinizde biliyorsunuz” diyen Rocero, Uluslararası Trans Görünürlüğü Günü olan 31 Mart’ta yaptığı bir TED konuşmasıyla açıldı.  
 
Rocero, mücadele edip adaletsizliğe karşı durmuş insanlar sayesinde bugün bulunduğu noktaya geldiğini belirterek transların insan hakları için Gender Proud adlı bir kampanya başlattı.
 
“Hepimiz aile, din, toplum, tarihte bulunduğumuz an ve hatta kendi bedenlerimiz tarafından belli kalıplara sokuluyoruz,” diyen model, diğer transların da utanç ve korku duymadan yaşamaları için çalışacak.
 
İlgili haber:

Etiketler: yaşam
İstihdam