06/12/2009 | Yazar: Nevin Öztop

60 LGBT aktivist, Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve Queer Gençlik ve Öğrenci Organizasyonu (IGLYO) Genel Meclisi için Edinburgh’da toplanıyor.

Genç LGBT Aktivistler Edinburgh’da buluşuyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

60 LGBT aktivist, Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve Queer Gençlik ve Öğrenci Organizasyonu (IGLYO) Genel Meclisi için Edinburgh’da toplanıyor.

Aralık’ın ilk yarısında neler oluyor neler: Dünya liderleri Kopenhag’da bir araya geliyor ve iklim değişikliği tehdidini tartışıyor; 2009 Uluslararası İnsan Hakları Günü, 10 Aralık’ta kutlanıyor; ve 10-12 Aralık günlerinde 60 lezbiyen, gey, biseksüel, transgender ve queer (LGBTQ) aktivist, Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve Queer Gençlik ve Öğrenci Organizasyonu (IGLYO) Genel Meclisi için Edinburgh’da toplanıyor.

IGLYO Genel Meclisi, 10 Aralık Perşembe gününün öğleden sonrasında İskoç Meclisi’nde açılacak; bu karşılamayı, Eşitlik Bakanlığı ile Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu üstlenecek.

Açılış sonrasında, yüksek yetkili uluslararası bir panel, LGBTQ gençliğinin insan hakları için çalışma konusunu irdeleyecek: Ulusal, Avrupalı ve küresel perspektifler.

Aynı günün ilerleyen saatlerinde, uluslararası aktivistlerin birçoğu Edinburgh’un merkezinde 2009 Uluslararası İnsan Hakları Günü’nü kutlayacaklar. Bu sene, 2009 İnsan Hakları Günü, “ayrımcısızlık”a yoğunlaşıyor olacak. IGLYO, milyonlarca insanın günlük yaşamlarının bir parçası halinde gelmiş olan ayrımcılıkla mücadele konusunu mercek altına almak istiyor.
 
2009 IGLYO Genel Meclisi’nin ana amacı, 60 delege ile birlikte, IGLYO’nın eğitim, iç-üyelik reformu ve önümüzdeki 2 yılda LGBTQ gençlik ve öğrenci hareketini güçlendirme üzerine geliştirdiği politikaları tartışmaya açmak olacak.
 
2009 IGLYO Genel Meclisi, Avrupa Komisyonu’nun Eğitim ve Kültür Genel Kurulu, Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu (İskoçya), Eşitlikler için İskoç Bakanlığı, Hollanda Eğitim Bakanlığı, Bilim ve Kültür, Edinburgh Şehir Konseyi ve Edinburgh Üniversiteli Öğrenciler Derneği tarafından tarifsiz destekler almıştır.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam