24/08/2023 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği,“Psikolojik Sağlık Uzmanlarının Eğitsel İhtiyaçlarının Belirlenmesi” anketinin sonucuyla eğitim planlayacak.

Genç LGBTİ+ Derneği’nden ruh sağlığı uzmanlarına anket çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği, psikologlar, psikolojik danışmanlar ve psikiyatri uzmanları ile bu alanlardaki lisansüstü programlarda okuyan öğrencileri “Psikolojik Sağlık Uzmanlarının Eğitsel İhtiyaçlarının Belirlenmesi” isimli anket çalışmasına katkı sunmaya çağırıyor.

Dernek bu çalışmanın sonuçlarıyla LGBTİ+’lara psikolojik destek sunacak meslek çalışanlarına yönelik bir eğitim içeriği hazırlayacak. Anket çalışmasını Dernek şöyle duyurdu:

“Genç LGBTİ+ Derneği olarak psikolojik sağlık alanında çalışan uzmanların LGBTİ+’lara ilişkin mesleki bilgi düzeyi ve LGBTİ+'larla çalışmada mesleki eğitim ihtiyaçlarını belirleyebilmek amacıyla anket çalışması yürütüyoruz.

“Bu çalışmadan elde edilecek veriler ışığında LGBTİ+ kişi veya gruplara yönelik psikolojik destek hizmeti sunan meslek elemanlarının, ilgili bilgi ve beceri düzeyini artırmak ve deneyimlerine katkı sunmak için Ekim ve Kasım 2023 tarihlerin bir eğitim programının hazırlanması hedeflenmektedir.

Araştırma çalışması yalnızca psikologlar, psikolojik danışmanlar ve psikiyatri uzmanları ile bu alanlardaki lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programı öğrencilerinin katılımına açıktır.”

Ankete buradan katılabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, sağlık
İstihdam