26/07/2023 | Yazar: Kaos GL

“Genç LGBTİ+ Derneği olarak İkizköy halkının yanında olduğumuzu belirtiyor ve bir kere daha insana, hayvana, yeryüzüne özgürlük diyoruz.”

Genç LGBTİ+: İkizköy halkının yanındayız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği, Akbelen ormanlarındaki ekolojik yıkıma karşı İkizköy halkının yanında olduğunu açıkladı. Dernek, termik santral kurmak için ağaçların kesilmesine karşı köylülerin direnişine destek açıklaması yaptı:

“İkizköy'de #Akbelen Ormanlarında kurulmak istenen termik santrallere karşı köy halkının mücadelesi iki yıldır sürüyor. Ormanın, insanın, ormanda yaşayan hayvanların yaşamı için mücadele eden halkın iki yıldır süren çabaları karşısında ağaç kesim ekipleri jandarma desteğiyle ormanlık alana girerek kesime başladı. Aralarında yaşlıların da bulunduğu İkizköy halkı dün, yaşamlarına sahip çıkmak için direnirken tazyikli su ve biber gazı kullanılarak ağır şiddete ve baskıya maruz bırakıldı. Henüz geçtiğimiz yıl orman yangınlarında hiçbir şekilde müdahale gücü olmadığını veya gücünü kullanmayı tercih etmediğini gördüğümüz iktidar; orman yıkımlarıyla yaşam alanlarımızı gasp etmeye, doğayı talan etmeye devam ediyor. Genç LGBTİ+ Derneği olarak İkizköy halkının yanında olduğumuzu belirtiyor ve bir kere daha insana, hayvana, yeryüzüne özgürlük diyoruz.”


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam