19/08/2021 | Yazar: Kaos GL

Öğrenci hakları ve kampüste ifade ve toplanma özgürlüğü alanında çalışmalarını sürdüren Sivil Alan Araştırmaları Derneği genç öğrenci aktivistleri uluslararası sivil toplumla buluşturuyor.

Genç öğrenci aktivistler uluslararası sivil toplumla buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sivil Alan Araştırmaları Derneği, genç öğrenci aktivistler için Brüksel ve Strazburg’a gezi düzenliyor. Genç aktivistler Avrupa’nın önde gelen hak savunucuları ve Avrupa Birliği’nin önemli aktörleriyle buluşacak.

Tabandan örgütlenmelerin sürdürülebilirliğini arttırmayı, uluslararası dayanışma ve deneyim aktarımına ön ayak olmayı hedefleyen beş günlük gezinin Kasım ayının son iki haftası içinde düzenlenmesi planlanıyor.

Gezide neler var?

Avrupa Konseyi ve Parlamentosu, uluslararası hak örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin Brüksel ve Strazburg’daki temsilcileriyle buluşmalardan oluşacak gezide aşağıdaki konularda deneyim aktarımlarına yer verilecek:

Avrupa Birliği kurumlarının yapısı, çalışmalarının kapsamı, yetki alanları ve yükümlülükleri

Dijital kampanyalar nasıl örgütlenir, hedef kitleye sosyal medyada nasıl ulaşılır ve uluslararası kamuoyuna nasıl hitap edilir

Hak savunusu için ağ kurma (networking) ve uluslararası dayanışma örmenin yolları

Küresel çapta ifade özgürlüğünün önünde yükselen engeller ve bunlarla baş etme yolları

Sivil toplumda bir kariyer planlamak

Tabandan örgütlenmelerin maddi ve manevi sürdürülebilirliğinin yolları

Hak savunucuları için öz bakım yöntemleri, kriz zamanlarında topluluğunuzu nasıl ayakta tutabilirsiniz, kimden yardım alabilirsiniz?

Nasıl başvurulabilir?

Öğrencilerin tüm masraflarının karşılanacağı gezi 10 katılımcıya açık. Başvurmak için özgeçmişve bir motivasyon mektubunu 3 Eylül 2021 saat 17:00’ye kadar info@civicspacestudies.org adresine göndermek gerekiyor. Katılım 18 yaşından büyük tüm öğrencilere açık. Sınıf, cinsel yönelim, toplumsal cinsiyet kimliği, etnik köken, dini inanış ve dil gibi farklı nedenlerle ayrımcılığa ya da eşitsizliğe maruz kalan adayların katılımı destekleniyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.


Etiketler: yaşam
İstihdam